iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı tereyağ
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı pirinç (yıkayıp yarım saat ılık suda beklettiğimiz)
*2, 5 su bardağı tavuk suyu (sıcak suda erittiğimiz tavuk suyu tableti de olur)
*1 çay kaşığı tuz
Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Geniş ve yayvan bir tencerede tereyağını eritiyoruz Üzerine sırasıyla sıvı yağ ve şehriyeleri ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz Tuzu serpip pirinçleri de bir süre kavurduktan sonra sıcak suyu ilave ediyoruz Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Suyunu çektiği zaman pişen pilavı ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz (5 dakika kadar) Servise hazırdır Afiyet olsun
*2 yemek kaşığı tereyağ
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı pirinç (yıkayıp yarım saat ılık suda beklettiğimiz)
*2, 5 su bardağı tavuk suyu (sıcak suda erittiğimiz tavuk suyu tableti de olur)
*1 çay kaşığı tuz
Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Geniş ve yayvan bir tencerede tereyağını eritiyoruz Üzerine sırasıyla sıvı yağ ve şehriyeleri ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz Tuzu serpip pirinçleri de bir süre kavurduktan sonra sıcak suyu ilave ediyoruz Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Suyunu çektiği zaman pişen pilavı ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz (5 dakika kadar) Servise hazırdır Afiyet olsun