iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak baldo pirinç
*1 çay bardağı et suyu
*2 kaşık tereyağ
*1 fincan zeytinyağ
*1 çay bardağı arpa şehriye
*1 adet kesme şeker
*1 iri dilim limon
*Tuz
Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Pirinçlerimiz sıcak suda biraz tuz ile kabartılır
*Pişirmeye başlamadan hemen önce süzgüye alıp üstüne elimizi tutarak kırmadan nişastası gidinceye kadar yıkıyoruz
*Tenceremize zeytinyağ ve tereyağımızı birlikte alıyoruz
*Şehriyelerimizi 2 ton renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz
*3 bardak kadar sıcak suyumuzu biraz et suyumuzla birlikte ekliyoruz
*Kaynamaya başlayınca 1 adet kesme şeker ve biraz limon suyu (parlak ve beyaz olması için) ile birlikte tuzunu da ekliyoruz
*Yıkanmış pirinçimizi de ilave edip hafifçe karıştırıp kapağını kapatıyoruz
*Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
*Beyaz ve tane tane oluncaya kadar pişiriyoruz
Herkese afiyet olsun?
*3 bardak baldo pirinç
*1 çay bardağı et suyu
*2 kaşık tereyağ
*1 fincan zeytinyağ
*1 çay bardağı arpa şehriye
*1 adet kesme şeker
*1 iri dilim limon
*Tuz
Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Pirinçlerimiz sıcak suda biraz tuz ile kabartılır
*Pişirmeye başlamadan hemen önce süzgüye alıp üstüne elimizi tutarak kırmadan nişastası gidinceye kadar yıkıyoruz
*Tenceremize zeytinyağ ve tereyağımızı birlikte alıyoruz
*Şehriyelerimizi 2 ton renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz
*3 bardak kadar sıcak suyumuzu biraz et suyumuzla birlikte ekliyoruz
*Kaynamaya başlayınca 1 adet kesme şeker ve biraz limon suyu (parlak ve beyaz olması için) ile birlikte tuzunu da ekliyoruz
*Yıkanmış pirinçimizi de ilave edip hafifçe karıştırıp kapağını kapatıyoruz
*Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
*Beyaz ve tane tane oluncaya kadar pişiriyoruz
Herkese afiyet olsun?