iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Kavurmadan) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*2 su bardağı pirinç
*1 kaşık tereyağı
*4 kaşık sıvı yağ
*2 adet et veya tavuk bulyon
*3 su bardağı sıcak su
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Kavurmadan) Tarifi Yapılışı
Pilava başlamadan 1 saat önce pirinçin üzerine tuz döküp üzerine kaynar su ilave ederek bekletiyoruz Daha sonra bol su ile yıkayıp pilavı pişirmeye başlıyoruz
Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alıp şehriyeyi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
3 su bardağı sıcak suyu kavrulan şehriyelerin üzerine ekliyoruz Hemen sonrasında yıkadığımız pirinçi ve bulyonları da ekliyoruz ( hazır et tavuk bulyon yerine sıcak su yerine aynı ölçüde et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz ) Ben bulyon kullandığım için ayrıca tuz eklemedim Damak zevkinize göre bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz*Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*2 su bardağı pirinç
*1 kaşık tereyağı
*4 kaşık sıvı yağ
*2 adet et veya tavuk bulyon
*3 su bardağı sıcak su
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Kavurmadan) Tarifi Yapılışı
Pilava başlamadan 1 saat önce pirinçin üzerine tuz döküp üzerine kaynar su ilave ederek bekletiyoruz Daha sonra bol su ile yıkayıp pilavı pişirmeye başlıyoruz
Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alıp şehriyeyi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
3 su bardağı sıcak suyu kavrulan şehriyelerin üzerine ekliyoruz Hemen sonrasında yıkadığımız pirinçi ve bulyonları da ekliyoruz ( hazır et tavuk bulyon yerine sıcak su yerine aynı ölçüde et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz ) Ben bulyon kullandığım için ayrıca tuz eklemedim Damak zevkinize göre bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz*Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun