iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Pirinç Pilavı ( Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak pirinç
*1 tane tavuk bulyon
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*2 5 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şehriyeli Pirinç Pilavı ( Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Pirincimizi yıkıyoruz (Pirinç fazla nişastasından arınana kadar yıkıyoruz Bunu yıkarken suyun beyazlığından anlayabilirsiniz )
Yıkadığımız pirince tuz ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz Yağı ve şehriyeyi tencereye koyup kavuruyoruz Pirinci de ekleyip kavuruyoruz ve 2 5 su bardağı sıcak suyu da tenceremize ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz Piştiğinde bir havlu koyup kapağını kapatıyoruz Tencereyi kalın bir örtüyle sarıp dinlenmeye bırakıyoruz Dinlendirdikten sonra biraz karabiber ekleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*1 bardak pirinç
*1 tane tavuk bulyon
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*2 5 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şehriyeli Pirinç Pilavı ( Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Pirincimizi yıkıyoruz (Pirinç fazla nişastasından arınana kadar yıkıyoruz Bunu yıkarken suyun beyazlığından anlayabilirsiniz )
Yıkadığımız pirince tuz ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz Yağı ve şehriyeyi tencereye koyup kavuruyoruz Pirinci de ekleyip kavuruyoruz ve 2 5 su bardağı sıcak suyu da tenceremize ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz Piştiğinde bir havlu koyup kapağını kapatıyoruz Tencereyi kalın bir örtüyle sarıp dinlenmeye bırakıyoruz Dinlendirdikten sonra biraz karabiber ekleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun