iltasyazilim
FD Üye
TMalzemeler
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı tel şehriye
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinç yıkanarak süzülür Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eritilir içine şehriye eklenerek pembeleşene kadar kavrulur İçine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenerek pirinç konulur, 1 dk kavurduktan sonra sıcak su ve tuz eklenir yüksek ateşte kaynayana kadar beklenebilir sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar beklenilir Suyunu çektikten sonra ateşten alınır 20 dk demlenmesi için bekleyelim afiyet olsun
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı tel şehriye
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinç yıkanarak süzülür Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eritilir içine şehriye eklenerek pembeleşene kadar kavrulur İçine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenerek pirinç konulur, 1 dk kavurduktan sonra sıcak su ve tuz eklenir yüksek ateşte kaynayana kadar beklenebilir sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar beklenilir Suyunu çektikten sonra ateşten alınır 20 dk demlenmesi için bekleyelim afiyet olsun