iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç ( 1 saat sıcak tuzlu suda bekletilip süzülecek)
*3 su bardağı sıcak su
*2 çorba kaşığı şehriye
*2 çorba kaşığı tereyağ (biri kavurma işleminde, diğer 1 kaşık piştikten sonra üzerine dilimlenir)
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 kesme şeker
*Tuz
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Püf noktası;
*Pirinç ıslatılıp bekletme işlemi yapılmaz ise 1 su bardağı pirinçe 2 su bardağı su konur
*Bekletme işlemini bir gün önceden bile yapabilir bu süredeki bekletme işlemi zamanı buzdolabında olmalı
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Yağımız tencereye alınır ve eriyince şehriye ilave edilir Sürekli karıştırarak rengi hafif pembeleşene kadar kavurup pirinçi ilave edelim 23 dakika kadar daha kavurun ve limon suyunu ardından da suyunu, tuzunu ve şekeri ilave edelim Suyunu çekince altını kapatıp, üzerine tereyağını dilimleyelim ve kapağın altına kağıt havlu koyalım Bir müddet demlemeye bırakalım
Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç ( 1 saat sıcak tuzlu suda bekletilip süzülecek)
*3 su bardağı sıcak su
*2 çorba kaşığı şehriye
*2 çorba kaşığı tereyağ (biri kavurma işleminde, diğer 1 kaşık piştikten sonra üzerine dilimlenir)
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 kesme şeker
*Tuz
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Püf noktası;
*Pirinç ıslatılıp bekletme işlemi yapılmaz ise 1 su bardağı pirinçe 2 su bardağı su konur
*Bekletme işlemini bir gün önceden bile yapabilir bu süredeki bekletme işlemi zamanı buzdolabında olmalı
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Yağımız tencereye alınır ve eriyince şehriye ilave edilir Sürekli karıştırarak rengi hafif pembeleşene kadar kavurup pirinçi ilave edelim 23 dakika kadar daha kavurun ve limon suyunu ardından da suyunu, tuzunu ve şekeri ilave edelim Suyunu çekince altını kapatıp, üzerine tereyağını dilimleyelim ve kapağın altına kağıt havlu koyalım Bir müddet demlemeye bırakalım
Afiyet olsun