Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
*1, 5 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı pirinç ( kullandığım su bardağı normal su bardağından biraz büyüktü )
*Yarım çay bardağından biraz fazla Şehriye
*1, 5 bardak sıcak su ( ben 1 tablet tavuk suyunu 1, 5 sıcak suda eritip koydum )
*Bir cimdik tuz ( tereyağında ve bulyonda tuz var bu yüzden tuzu atmasanızda olur )

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçimizi iyice yıkayıp sıcak su ve tuz ekleyip yarım saat bir kapta şişmeye bırakıyoruz
Tenceremize tereyağını ve sıvı yağını koyuyoruz erittikten sonra şehriyeleri ekleyip pembeleşip rengini alana kadar kavuruyoruz Daha sonra pirinçimizin tuzlu suyunu süzüp şehriyelere ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Pirinçler tane tane olup ayrılana kadar kavuruyoruz Daha sonra 1, 5 sıcak suyunu yada tavuk suyunu ekliyoruz
Orta ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Pirincimiz suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşe alıp iyice suyunu çekene kadar bırakıyoruz üzeri göz göz olur zaten piştikten sonra ocağın altını kapatıp havlu kağıt koyun ve pilavı demlenmeye bırakın
Servis edeceğiniz zaman karıştırın ve servis edin
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt