iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*Yarım su bardağı şehriye
Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçler ayıklanır kaynamış tuzlu suda 15 dk ıslatılır Daha sonra suyu süzülür 3 4 kere yıkanır Pilav tenceresine sıvı yağ konur şehriye eklenir ,biraz kavrulur, şehriyeler kavrulunca pirinç eklenir ,tuz eklenir kısık ateşte kavrulur Pirinçler kavrulunca kaynamış su eklenir 5 dk yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir suyunu çekince alı kapatılır dinlenmeye bırakılır
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*Yarım su bardağı şehriye
Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçler ayıklanır kaynamış tuzlu suda 15 dk ıslatılır Daha sonra suyu süzülür 3 4 kere yıkanır Pilav tenceresine sıvı yağ konur şehriye eklenir ,biraz kavrulur, şehriyeler kavrulunca pirinç eklenir ,tuz eklenir kısık ateşte kavrulur Pirinçler kavrulunca kaynamış su eklenir 5 dk yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir suyunu çekince alı kapatılır dinlenmeye bırakılır