iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı pilavlık pirinç
*1 su bardağı tavuk suyu (haşladığımız tavuk suyundan )
*2 subardağı su
*1 Türk kahve fincanı arpa şehriye
*1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağ veya margarin
*1 adet bütün haşlanmış tavuk göğsü (haşlanınca iri parçalara bölünecek)
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon suyu ve tozşeker
Şehriyeli Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci bir çay kaşığı tuz ılık suda beş dk bekletelim Diğer tarafta tencereye yağları koyalım Şehriyeyi ekleyelim Kısık ateşte renk alıncaya kadar kavuralım Tavuk suyu ve suyu ilave edelim Kaynamaya bırakalım Tuzu serpelim karıştıralım suyunu süzüp ve yıkadığımız pirinci ekleyip karıştıralımLimon suyu ve şekeri ekleyelim Tekrar karıştıralım 10 dk kısık ateşte piştikten sonra tavukları ilave edelim Karıştıralım Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim Üzerine havlu kağıt örtelim ocağın altını kapatalım Demlenmeye bırakalım Afiyet olsun
Not Ben bu şekilde yapıyorum Anne usulü pirinç kavrularakta yapılabilir
*1, 5 su bardağı pilavlık pirinç
*1 su bardağı tavuk suyu (haşladığımız tavuk suyundan )
*2 subardağı su
*1 Türk kahve fincanı arpa şehriye
*1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağ veya margarin
*1 adet bütün haşlanmış tavuk göğsü (haşlanınca iri parçalara bölünecek)
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon suyu ve tozşeker
Şehriyeli Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci bir çay kaşığı tuz ılık suda beş dk bekletelim Diğer tarafta tencereye yağları koyalım Şehriyeyi ekleyelim Kısık ateşte renk alıncaya kadar kavuralım Tavuk suyu ve suyu ilave edelim Kaynamaya bırakalım Tuzu serpelim karıştıralım suyunu süzüp ve yıkadığımız pirinci ekleyip karıştıralımLimon suyu ve şekeri ekleyelim Tekrar karıştıralım 10 dk kısık ateşte piştikten sonra tavukları ilave edelim Karıştıralım Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim Üzerine havlu kağıt örtelim ocağın altını kapatalım Demlenmeye bırakalım Afiyet olsun
Not Ben bu şekilde yapıyorum Anne usulü pirinç kavrularakta yapılabilir