Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Tereyağlı Pirinç Pilavı

Şehriyeli Tereyağlı Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şehriyeli Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı tel şehriye
*35 su bardağı kaynar su
*1 tane et bulyon
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz

Şehriyeli Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci 1 saat önceden sıcak suda yıkayıp, bekletmeye alıyoruz
O beklerken şehriyeyi tereyağı ve sıvı yağ ile kavuruyoruz
Bir yandan da et bulyonu ve tuzu bir bardağın içine alıp sıcak su döküyoruz ve*karıştırarak eritiyoruz
Pirinci kavurmak için şehriyeye ekliyoruz
5 dk kavurup, bardaktaki bulyonlu ve tuzlu suyu döküyoruz içine
Biraz karıştırıp, pirincin topaklarını açıyoruz
Üstüne kalan suyu döküp, bir kere karıştırıp, kapağı kapatıyoruz
Pişmeye yakın bir kere daha karıştırıp, pişince altını kapatıyoruz
15 dk dinlendiriyoruz AFİYET OLSUN
 
858,496Konular
982,414Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt