iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı tel şehriye
*35 su bardağı kaynar su
*1 tane et bulyon
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Şehriyeli Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci 1 saat önceden sıcak suda yıkayıp, bekletmeye alıyoruz
O beklerken şehriyeyi tereyağı ve sıvı yağ ile kavuruyoruz
Bir yandan da et bulyonu ve tuzu bir bardağın içine alıp sıcak su döküyoruz ve*karıştırarak eritiyoruz
Pirinci kavurmak için şehriyeye ekliyoruz
5 dk kavurup, bardaktaki bulyonlu ve tuzlu suyu döküyoruz içine
Biraz karıştırıp, pirincin topaklarını açıyoruz
Üstüne kalan suyu döküp, bir kere karıştırıp, kapağı kapatıyoruz
Pişmeye yakın bir kere daha karıştırıp, pişince altını kapatıyoruz
15 dk dinlendiriyoruz AFİYET OLSUN
*2 su bardağı pirinç
*4 yemek kaşığı tel şehriye
*35 su bardağı kaynar su
*1 tane et bulyon
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Şehriyeli Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci 1 saat önceden sıcak suda yıkayıp, bekletmeye alıyoruz
O beklerken şehriyeyi tereyağı ve sıvı yağ ile kavuruyoruz
Bir yandan da et bulyonu ve tuzu bir bardağın içine alıp sıcak su döküyoruz ve*karıştırarak eritiyoruz
Pirinci kavurmak için şehriyeye ekliyoruz
5 dk kavurup, bardaktaki bulyonlu ve tuzlu suyu döküyoruz içine
Biraz karıştırıp, pirincin topaklarını açıyoruz
Üstüne kalan suyu döküp, bir kere karıştırıp, kapağı kapatıyoruz
Pişmeye yakın bir kere daha karıştırıp, pişince altını kapatıyoruz
15 dk dinlendiriyoruz AFİYET OLSUN