Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Yoğurt Çorba

Şehriyeli Yoğurt Çorba

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Şehriyeli Yoğurt Çorba Tarifi İçin Malzemeler

*1 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*2 çorba kaşığı un
*1 5 lt su
*1 çay bardağı arpa şehriye
*Tereyağ
*Nane
*Tuz

Şehriyeli Yoğurt Çorba Tarifi Yapılışı Not: yoğurt çorbası çabuk kesildiği için dikkat edilmesi gerekenleri ilk başta belirteyim Çorbayı ocaktan alana kadar tuz kesinlikle atmıyoruz, çok iyi karıstırmamız gerekiyo ve son olarak da tencerenin kapağını kesinlikle kapatmıyoruz
Yapılışına geçebiliriz
ilk olarak un ,yumurta ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz mikserle çırparsak garanti olur
İyice karıştırdıktan sonra suyu ilave ediyoruz tekrar karıştırmaya devam ediyoruz ve ocağa alıyoruz Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz kaynamaya başlayınca şehriyeyi ilave edip şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz (ben şehriye yı ayrı bi kapta başlıyorum öyle ilave ediyorum tencere dibine yapılmaması için)
Tereyağı nı eritiyoruz içine nane koyup ocaktan almış olduğumuz çorbaya ilave ediyoruz son olarakta tuzu ilave ediyoruz (inşallah faydalı olabilmişimdir )
Afiyet olsun

858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt