iltasyazilim
FD Üye
*
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı arpa şehriye
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 litre sıcak su
*1, 5 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*45 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
*2 tatlı kaşığı kuru nane
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı Bugün Ramazanı Şerifin ilk günü Bugünü bize tekrar nasip eden ALLAH’a hamdolsun RABBİM dolu dolu yaşamayı nasip etsin Hayırlı nice Ramazanlar dilerim ?
Uygun bir tencerede şehriyeler sıvı yağda rengi dönünceye kadar kavrulur
Ardından sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim Yağ kızgın olduğu için kontrollü ekleyelim
Uygun derin bir kapta yoğurt, un ve tuz çırpılır
Su kaynamaya başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra yoğurtlu karışım tencereye yavaş yavaş ilave edilip diğer taraftan çırpıcıyla sürekli karıştırılır
Kaynamaya başladıktan sonra uygun bir tavada nane yağda kızdırılır İster sadece sıvı yağ ister sadece tereyağı isterseniz ikisi bir arada da naneyi kızdırabilirsiniz Bu tarz çorbalara her türlüsü yakışır Ben şahsen yağlı severim ?
Kaynayan çorbaya kızdırılan nane ilave edilip bir taşım daha pişirilip ocaktan alınıp sıcak veya soğuk servis yapılır
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH ?
*
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı arpa şehriye
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 litre sıcak su
*1, 5 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*45 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
*2 tatlı kaşığı kuru nane
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı Bugün Ramazanı Şerifin ilk günü Bugünü bize tekrar nasip eden ALLAH’a hamdolsun RABBİM dolu dolu yaşamayı nasip etsin Hayırlı nice Ramazanlar dilerim ?
Uygun bir tencerede şehriyeler sıvı yağda rengi dönünceye kadar kavrulur
Ardından sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim Yağ kızgın olduğu için kontrollü ekleyelim
Uygun derin bir kapta yoğurt, un ve tuz çırpılır
Su kaynamaya başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra yoğurtlu karışım tencereye yavaş yavaş ilave edilip diğer taraftan çırpıcıyla sürekli karıştırılır
Kaynamaya başladıktan sonra uygun bir tavada nane yağda kızdırılır İster sadece sıvı yağ ister sadece tereyağı isterseniz ikisi bir arada da naneyi kızdırabilirsiniz Bu tarz çorbalara her türlüsü yakışır Ben şahsen yağlı severim ?
Kaynayan çorbaya kızdırılan nane ilave edilip bir taşım daha pişirilip ocaktan alınıp sıcak veya soğuk servis yapılır
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH ?
*