Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası

Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
5 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı un
1 adet yumurta
8 10 adet pazı yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak, tencerede 2 su bardağı etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayalım Tencereyi ocaktan alıp, bekletelim
Ayrı bir kabın içinde yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpma teli ile karıştıralım Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ekleyip, tekrar karıştıralım Üzerine, kalan 3 su bardağı etsuyu veya suyu ilave edip, iyice karıştıralım Bu karışımı şehriyeli tencereye alalım
Üzerine, incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları da ilave edip ocağa koyalım Sürekli karıştırarak çorbamızın üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirelim Çorbamızın tuzunu, ateşten almadan 1 dakika önce ayarlayalım ve ateşten alalım, 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyelim Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım
Not : Yoğurtlu çorbalarda tuz en son eklenmelidir Başta eklenen tuz yoğurdun kesilmesine sebep olabilir
 
858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt