iltasyazilim
FD Üye
Şehriyesiz Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2, 5 su bardagı pirinç
*1 tablet tavuk suyu
*Tuz ve alabildiğine su
Şehriyesiz Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçleri ayıklayıp yıkıyoruz Ben pişirim öncesinde yaklaşık yarım saat kadar çok sıcak olmayan suda bırakıyorum
Tereyağımızı pişiriceğimiz tencerede eritiyoruz
Diğer yandan en az 4 su bardagı suyu kaynatıyoruz Ve kaynayan sudan 1 bardak ayırıp içinde tavuk suyu tabletini eritiyoruz
Pirinçi süzgeçten geçirip tereyağla buluşturma Zaman’ı geldi ??
Tahta kasık ile alttan üste doğru çok karıştırmadan küçük küçük kavuruyoruz Tane tane olduğunda önce knorlu suyu sonrada şaştıysa kadarı şle tuzu ekleyip üzerine gelicek kadar su ekliyoruz Ben göz kararı yaptıgım içşn tam miktar veremesemde siz su üzerini tam geçmeyecek şekilde koyun Öncesinde suda dinlendirmiş iseniz daha az suya ihtiyaç duyucaksınız
Kapağı çok açmadan ve karıştırmadan suyun çekilmesini bekleyin
Sonrada dinlendirip servis edin
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2, 5 su bardagı pirinç
*1 tablet tavuk suyu
*Tuz ve alabildiğine su
Şehriyesiz Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçleri ayıklayıp yıkıyoruz Ben pişirim öncesinde yaklaşık yarım saat kadar çok sıcak olmayan suda bırakıyorum
Tereyağımızı pişiriceğimiz tencerede eritiyoruz
Diğer yandan en az 4 su bardagı suyu kaynatıyoruz Ve kaynayan sudan 1 bardak ayırıp içinde tavuk suyu tabletini eritiyoruz
Pirinçi süzgeçten geçirip tereyağla buluşturma Zaman’ı geldi ??
Tahta kasık ile alttan üste doğru çok karıştırmadan küçük küçük kavuruyoruz Tane tane olduğunda önce knorlu suyu sonrada şaştıysa kadarı şle tuzu ekleyip üzerine gelicek kadar su ekliyoruz Ben göz kararı yaptıgım içşn tam miktar veremesemde siz su üzerini tam geçmeyecek şekilde koyun Öncesinde suda dinlendirmiş iseniz daha az suya ihtiyaç duyucaksınız
Kapağı çok açmadan ve karıştırmadan suyun çekilmesini bekleyin
Sonrada dinlendirip servis edin