Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehzade Pilavı (Osmanlı Lezzeti)

Şehzade Pilavı (Osmanlı Lezzeti)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şehzade Pilavı (Osmanlı Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler

**2 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağ
**2 Su bardağı pirinç
**2 yemek kaşığı tuzsuz badem
**2 yemek kaşığı kuş üzümü
**2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
**1 tatlı kaşığı tarçın
**1 çay kaşığı karabiber
**1 çay kaşığı tuz
**3 su bardağı sıcak su

Şehzade Pilavı (Osmanlı Lezzeti) Tarifi Yapılışı Pirinçleri güzelce yıkayıp tuzlu ılık suda 2530 dk bekletin
Kuş üzümlerinide güzel şişmesi için ayrı bir kapta suda bekletin
Tuzsuz bademlerin kabuğunu soymak için kaynamış suda bekletirseniz kolaylıkla soyulacağını göreceksiniz ??
Geçelim pilavı yapmaya Öncelikle tereyağını tencereye alıp kabuğu soyulmuş bademleri 12 dk kavuralım Sonrasında süzülmüş pirinçleri ekleyip 34 dk da onları kavuralım Ben bu esnada çok az şeker ekliyorum Pirinçlerle bademi kavurduktan sonra tarçın, karabiber, kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekleyip biraz çeviriyoruz 3 su bardağı suyu katıp göz göz kaynayınca tuzunuda ekleyip en küçük ocağa alıyoruz Altınıda tamamen kısıp 10 dk pişirelim Piştikten sonra üzerine peçete ötüp kapağı kapatalım Demlendikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun ??
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt