şeker hakkında Küp Şeker Nasıl Yapılmaktadır ? Küp şeker, bildiğimiz kristal şekerden, ahali diliyle toz şekerden yapılır Küp şeker üretiminde pozitif kocaman kristalli olmayan şekerler seçim edilir Küp şeker üreticileri piyasa şartları nedeniyle şekeri genel olarak şeker fabrikalarından temin ederler Küp şeker üretimi, özetle kristal şekerin hafif nemlendirilmesinden daha sonra makinede belli şekildeki kalıplara preslenmesi ve takiben kurutulması işleminden ibarettir Üretim aşamasında içerisine herhangi bir ek madde katılmaz Işlem esnasında buhar da kullanıldığı için küp şeker dağılmaz Maliyeti, kullanılan makineye, çalıştırılan iş gücüne ve diğer giderlere bağlıdır Kamış şekeri ile pancar şekeri arasındaki farklar nelerdir? Şeker kamışından elde edilen şekerle şeker pancarından elde edilen şekerlerin her ikisinin yapısı da sakkarozdur Kabaca bir fark yoktur Ancak her iki bitkinin yapısından gelen organik ve anorganik maddelerin kristalizasyona etkileri ayrı olabileceğinden kamış şekeri ve pancar şekerinin kristal yapılarında farklılıklar olabilir 1 kilo toz şeker kaç kilo pancardan çıkar? Kullanılan pancarın şeker içeriğine alt olarak yaklaşık 78 kg pancardan 1 kg beyaz kristal şeker elde edilir