Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi Resimli

Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şeker hamuru nasıl yapılır
Resimli Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi

Malzemeler:
7,5 su bardağı ince çekilmiş ve elenmiş pudra şekeri
1 yemek yemek kaşığı toz jelatin (silme)
Çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su
1 tatlı kaşığı tel kevgir ile süzülmüş limon suyu
Yarım su bardağı üzüm şekeri
1 yemek kaşığı gliserin (silme)

Yapılışı:
1Pudra şekerinizi eleyin 5 su bardağı değin kısmını yoğurma kabınıza koyun

2Mikrodalgaya dirençli bir tabağınıza toz jelatini koyun

3Toz jelatinin üstüne, çeyrek su bardağı suyu serpin 1 dakika kadar bekleyin, jelatin suyu çekip, şişsin

4Şişen jelatini, mikrodalganın ısıtma ayarında 10 saniye ısıtın Çok ısınmaması önemli Yalnızca eriyecek kadar mikrodalgada kalmalı

5Daha Sonra eriyen, toz jelatinli suya, limon suyu, gliserin ve 20 saniye mikrodalgada ısıttığınız glikozu da ekleyin Tamamen karıştırın Glikozun bütün dağılmadığını düşünüyorsanız 5 saniye değin daha, karışımın tamamını mikrodalgaya koyun, ısıtın

6Bu karşımı, yoğurma kabınızdaki pudra şekerinin ortasına döküp, yoğurmaya başlayın Bir süre sonra kabın içinde yoğurmak zorlaşacaktır Ayırdığınız 2,5 bardak pudra şekerinden bir arz tezgaha döküp, hamurunuzu tezgahta yoğurmaya devam edin Fazla sert bir hamur olduğundan, epeyce kol kuvvetine ihtiyacınız olacak
derece derece ayırdığınız pudra şekerinden ekleyip, elastik lakin sertçe bir hamur yoğurun Pudra şekerinin miktarını emin söylemek mümkün değildir Ortamın, hatta elinizin sıcaklığı bile miktarı değiştirecektir Benim, 7,5 kadeh pudra şekerinin tamamını kullandığım hiç olmadı, ama siz bu miktarı hazır bulundurun

7Hamurunuz hazır olduktan sonradan, kullanıncaya kadar, streç filme sarıp, hava almayan bir kapta ve oda sıcaklığında saklamalısınız Hava ile bağlantı ettiğinde hamurunuz kuruyacaktır Buz dolabına koyarsanız da, renklendirdiyseniz, renkleri akacak ve hamurunuz terleyecektir
Bir süre beklemiş hamurunuzu kullanmadan önce, tekrardan adamakıllı yoğurmanız ve katılaşmışsa birkaç saniye mikrodalgada ısıtmanız gerekebilir

8Şeker hamurunuzu açtırmak için, mümkünse mermer yüzeye, resimdeki gibi, kalınca bir miktarda pudra şekeri elemeniz gerekmektedir Yüzeyin ve merdanenin kuruluğuna çok özen gösterin Hamurunuzu merdaneyle açarken, kenarlarından taşan pudra şekerini, yumurta fırçası gibi bir fırça yardımıyla, hamurdan uzaklaştırmalısınız *
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt