Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeker hastalığında beslenme nasıl olmalı?

Şeker hastalığında beslenme nasıl olmalı?
0
57

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Şeker hastalığında besin nasıl olmalı? diyabet, kandaki şeker seviyesinin yüksek düzeylerde olmasına yol açan kronik bir hastalıktır ve çoğunlukla beslenmenin düzenlenmesi ile kan şekeri dengesi sağlanabilmektedir Uygun bir besin sadece hastalığın belirtilerini hafifletmekle kalmaz, ilerlemesini ve daha ciddi komplikasyonlara yol açmasını engeller Uzun süre tedavi edilmeyen şeker hastalığının yol açabileceği diğer hastalıklar arasında kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, gözlerin bozulması ve işitme kaybı bulunmaktadır Sizin sağlık durumu koşullarınıza en yerinde perhiz fakat doktorunuz göre belirlenebilir ancak şeker seviyesini düşürdüğü aşina bazı gıdaları tüketerek tedavi sürecini hızlandırabilirsiniz 58711 58711 sekerhastaligindabeslenmenasilolmali5c4f5e58692cdsekerhastaligindabeslenmenasilolmali5c4f5e58692cd 1064 1600 Şeker hastalığında beslenme nasıl olmalı? 3jpg58711 Şeker hastalığında beslenme nasıl olmalı? 3jpg58711 Bakliyat: Fasulye, bezelye ve mercimek gibi baklagiller yüksek oranda suda çözünen beslenme lifi içerir ve glisemik indeksleri düşüktür Besin lifi içeren yiyecekler şekerin kana karışma sürecini yavaşlatır ve kan şekeri kontrolüne muavin olur Lif bununla beraber besinlerden gelen kolesterol emilimini yavaşlatarak yürek hastalıkları riskini düşürmektedir 2001 yılında yapılan ve “Nutrition Reviews adlı bilimsel dergide yayınlanan araştırmaya kadar 6 hafta baştan başa günde sıradan 25 gram gıda lifi bitiren tip 2 diyabet hastaların şeker ve kolesterol seviyelerinde, beslenme lifi tüketmeyen hastalara oranla kayda değer iyileşmeler kaydedilmiş Tahıllar: İşlenmemiş kepekli tahılların glisemik indeksi düşüktür ve ceset tarafından işlenmesi zamana yayılarak kan şekerinde ani dalgalanmalara yol açmadan enerjiye dönüştürülür Kepekli makarna, tam tahıllı çavdar ekmeği ve kepekli tahıllar kan şekerini sabit tutarken yüksek glisemik indekse sahip olan rafine edilmiş tahıllar kan şekerinde ani yükselmelere niçin olabilir Omega 3 Yağ Asitleri: Omega 3 yağ asitleri özellikle diyabet sebebiyle oluşabilecek kalp ve damar rahatsızlıklarını alıkoymak için önemlidir Bu esansiyel yağ asitleri cisim tarafından üretilmediği için tüketilen gıdalar aracılığıyla alınmalıdır Keten tohumu ve ceviz dışarıya tuzlu su balıkları yiyerek yeterli miktarda omega 3 yağ asidi alabilirsiniz Tarçın: Yemeklerinizde ekstra tat için kullanabileceğiniz tarçının şekere etkileri hakkında 2003 yılında yapılan ve “Diabetes Care dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına tarafından 16 gram arası tarçın harcamak kan şekeri açık havada kolesterol ve yağ oranını da düşürüyor ve herif 2 diyabet hastalarında kalp krizi riskini azaltıyor Sebze ve Meyve: Mineral, vitamin bakımından varlıklı olan sebze ve meyveler bununla birlikte lifli yapılarıyla kan şekerinin sabit kalmasına tezgâhtar olur İçerdikleri antioksidanlarla bağışıklık sistemini de geliştiren sebzeler ve meyveler aralarında lahana, karalahana, portakal, ıhlamur, limon, şalgam, brokoli, turp, ıspanak, greyfurt, çilek ve böğürtlen ilk sıralarda gelmektedir Şekeri olanların yağ, tuz veya sos eklenmiş sebzeleri, yüksek oranda sodyum içeren konserve sebzeleri ve turşu tüketmeleri önerilmez Yağsız Et: Daha az miktarda batmış yağ taşıyan yağsız et kolesterol düzeyini düşük yetişmek için idealdir ve çokça protein içerir Ringa, somon, sardalye, alabalık, ton balığı, karides, derisiz tavuk ve hindi gibi etlerden vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini alabilir ve yürek hastalıkları riskini azaltabilirsiniz Eti pişirirken kızartma yerine haşlama yöntemini kullanın Zeytinyağı: İyi kolesterolü yükselten ve damar tıkanıklığına aleyhinde koruma sağlayan zeytinyağını yemeklik yağ olarak kullanabilirsiniz Zeytinyağı insülin direncini azaltarak kan şekerini değişmez tutmaya asistan olur  
 
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt