iltasyazilim
FD Üye
Nasıl Şeker Yapılır,
Şeker Nasıl Yapılır Özet Olarak,
Şeker Nasıl Oluşur,
Şeker Yapımının Aşamaları
Şeker Nasıl Yapılır ?
Toz şeker nasıl yapılır; Şeker kamışından şeker elde etmek için, şeker kamışlarının yaprakları kesildikten daha sonra işlenir Yıkanan kamışlar ince ince kıyılır Daha Sonra merdaneler arasında ezilirken üstüne su püskürtülür Bu su doğruca çözelti haline getirilen çiğ şeker, kimyasal maddelerle işlemden geçrilip filtre edilerek toz şeker halini alır Pancardan şeker üretim etme yöntemi de benzer şekildedir: Önce pancarın suyu sıkılır Filtre edilerek tanıdık olmayan maddeleri ayrılan pancar suyu, sonradan buharlaştırılarak şeker kristalleri oluşturulur Kullanılan pancarın kalitesine tabi olarak 78 kilogram pancardan sadece 1 kilogram toz şeker üretilir
Küp şekerin imal edilişi de az sıkıntılı değildir: 50 kilogramlık çuvallar ile fabrikaya getirilen toz şeker, önce içme suyu ile nemlendirilir Aldığı nemle birbirine yapışmaya hazırlanmış olan toz şeker tanecikleri daha sonra kesintisiz dönen bir tambur üzerindeki kalıplara doldurulur Bu kalıplarda preslenen toz şeker tamburdan küp şeker olarak çıkar ve içindeki nemi atması için fırınlarda dinlenmeye bırakılır Fırınların arasındaki birkaç dakikalık sıcak yolculuğundan sonra ayrıntılarıyla kuruyan küp şekerler en son olarak robotlarla ambalajlanır ve satışa hazır ışık halkası getirilir Burada kayda değer olan nokta şekerin fırınlarda geçirdiği zaman: bu vakit ne dek uzun olursa şeker de böylece dinç olur
Görüldüğü gibi, toz şeker taneciklerinin birbirlerine tutturulmasında içme suyundan başka hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanılmamaktadır Insanlar arasında hala var olan şekerlerin “kemik tozu ile yapıştırıldığı inanışı ise ayrıntılarıyla reel dışıdır
Alıntı *
Şeker Nasıl Yapılır Özet Olarak,
Şeker Nasıl Oluşur,
Şeker Yapımının Aşamaları
Şeker Nasıl Yapılır ?
Toz şeker nasıl yapılır; Şeker kamışından şeker elde etmek için, şeker kamışlarının yaprakları kesildikten daha sonra işlenir Yıkanan kamışlar ince ince kıyılır Daha Sonra merdaneler arasında ezilirken üstüne su püskürtülür Bu su doğruca çözelti haline getirilen çiğ şeker, kimyasal maddelerle işlemden geçrilip filtre edilerek toz şeker halini alır Pancardan şeker üretim etme yöntemi de benzer şekildedir: Önce pancarın suyu sıkılır Filtre edilerek tanıdık olmayan maddeleri ayrılan pancar suyu, sonradan buharlaştırılarak şeker kristalleri oluşturulur Kullanılan pancarın kalitesine tabi olarak 78 kilogram pancardan sadece 1 kilogram toz şeker üretilir
Küp şekerin imal edilişi de az sıkıntılı değildir: 50 kilogramlık çuvallar ile fabrikaya getirilen toz şeker, önce içme suyu ile nemlendirilir Aldığı nemle birbirine yapışmaya hazırlanmış olan toz şeker tanecikleri daha sonra kesintisiz dönen bir tambur üzerindeki kalıplara doldurulur Bu kalıplarda preslenen toz şeker tamburdan küp şeker olarak çıkar ve içindeki nemi atması için fırınlarda dinlenmeye bırakılır Fırınların arasındaki birkaç dakikalık sıcak yolculuğundan sonra ayrıntılarıyla kuruyan küp şekerler en son olarak robotlarla ambalajlanır ve satışa hazır ışık halkası getirilir Burada kayda değer olan nokta şekerin fırınlarda geçirdiği zaman: bu vakit ne dek uzun olursa şeker de böylece dinç olur
Görüldüğü gibi, toz şeker taneciklerinin birbirlerine tutturulmasında içme suyundan başka hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanılmamaktadır Insanlar arasında hala var olan şekerlerin “kemik tozu ile yapıştırıldığı inanışı ise ayrıntılarıyla reel dışıdır
Alıntı *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.