iltasyazilim
FD Üye
Şeker Pare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin veya tereyağ oda ısısında
*1 yumurta
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı irmik
*2 su bardağı yada 1 5 un kontrollü un
*1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya
Üzeri için;
*Fındık veya ceviz
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*4 yada 5 damla limon suyu
Şeker Pare Tarifi Yapılışı
Margarin irmik pudra şekeri, yumurta iyice yoğrulur Un, kabartma tozu, vanilya ilave edilip ele yapışmayacak hamur elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp tepsiye diziler Üzerine ceviz veya fındık batırıp 180 derecede 25 dk pişirilir
ŞERBET İÇİN Şeker ve su tencereye koyulur 15 dk orta ateşte kaynatılır limon damlasını damlatıp 3 dk daha kaynatılır ocağın altı kapatılıp ılımaya bırakılır Tatlı pişip ilk sıcaklığı çıktığında ılık şerbet tatlıların üzerine tek tek gezdirilir Tatlılar 2 saat sonra şerbeti çektikten sonra servis yapılır
*125 gr margarin veya tereyağ oda ısısında
*1 yumurta
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı irmik
*2 su bardağı yada 1 5 un kontrollü un
*1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya
Üzeri için;
*Fındık veya ceviz
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*4 yada 5 damla limon suyu
Şeker Pare Tarifi Yapılışı
Margarin irmik pudra şekeri, yumurta iyice yoğrulur Un, kabartma tozu, vanilya ilave edilip ele yapışmayacak hamur elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp tepsiye diziler Üzerine ceviz veya fındık batırıp 180 derecede 25 dk pişirilir
ŞERBET İÇİN Şeker ve su tencereye koyulur 15 dk orta ateşte kaynatılır limon damlasını damlatıp 3 dk daha kaynatılır ocağın altı kapatılıp ılımaya bırakılır Tatlı pişip ilk sıcaklığı çıktığında ılık şerbet tatlıların üzerine tek tek gezdirilir Tatlılar 2 saat sonra şerbeti çektikten sonra servis yapılır