Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerbura Kurabiyesi Tarifi

Şekerbura Kurabiyesi Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şekerbura Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

*2 yumurta
*180 gr oda sıcaklığında tereyağı
*840 gr un
*1* paket vanilya
*1 silme çay kaşığı instant maya

İçi İçin;


*400 gr kabuksuz fındık içi
*300 gr toz şeker
*Çay kaşığının ucunda kakule tozu (hil)
*2 paket vanilya

Fırın tepsisine sermek için;


*Fırın kağıdı

Şekerbura Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Azerbaycan Mutfağına ait bir kurabiyedir Nevruz bayramında bütün mutfaklarda illa ki Şekerbura Kurabiyeler hazırlanırmış Bazen nişanda kız evine giderken 51 adet olarak götürülürmüş
Şekerbura Kurabiyelerin nakışlarını işlemek için özel cımbızları var Ben internet üzerinden almak için çok uğraştım ama bulamadım
Bu malzemeler ile 35 tane Şekerbura kurabiye çıktı Sizler de benim gibi bu kurabiye kaçmaz, denemeliyim derseniz buyrun tarifi

1
*Önce içi hazırlayın Kabukları soyulmuş fındığı mutfak robotunda çekin, toz haline getirin
*Şeker ve vanilya ile karıştırın
*Üzerini streç ile kapatın, kenara alın İçi akşamdan hazırlayabilirsiniz
*Maya için, ben instant maya kullandığım için direk una karıştırarak kullandım
*Siz eğer kuru maya kullanacaksanız önce aşağıda ki işlemi yapmalısınız
*Mayayı 23 yemek kaşığı ılık süt ve 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştırın
*Üzerini streç ile kapatın Erimesi için biraz bekletin
*Şekerbura hamuru için, önce unu eleyerek hamur yoğuracağınız kabın içine alın Ortasını açın
*Üzerine, yumurta, süt ve oda sıcaklığında küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını sırası ile ekleyin
*1 silme çay kaşığı instant mayanızı unun üzerine gelecek şekilde serpiştirin
*Sert kıvamda bir hamur yoğurun
*Üzerini örtün ve 25 dakika bekletin
*4050 gr arasında bezeler yapın
*Merdane ile yarım cm kalınlığında açın
*Önce bütün bezeleri açın Daha rahat oluyor
*Bir tatlı kaşığı yardım ile avucunuza aldığınız, açtığınız hamurun bir ucunu elinizle birazcık kapatın, 2 cm kadar Koyduğunuz için dökülmemesi için
*Arasına 1 dolu yemek kaşığı içten bolca koyun Ama kenarlarına taşmasın, elinize bulaşmasın Kenarlarına şekerli iç değmesin, rahat kapatamazsınız
*İç kısmında boşluk kalmamasına dikkat edin
*Hamurun kenarlarını sıkıca kapatın
*Elinizle fotoğraflarda gördüğünüz gibi şekil verin
*Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin
*25 dakika beklettikten sonra, nakışlarını işleyin
*İstediğiniz şekillerde yapabilirsiniz
*Pişirme işlemini yaparken mutfaktan ayrılmamanızı tavsiye ederim Düşük ısıda pişirip, beyaz çıkarmalısınız
*150 Derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
*Fırını kapattıktan sonra içinde bırakmayın Siz kendi fırınınıza göre zamanını ve pişme derecesini ayarlamalısınız
*Şekerbura Kurabiyelerimiz hazır Ellerimize sağlık Afiyetle yiyelim

Püf Noktaları
Unu eleyerek kullanın
Tereyağı oda sıcaklığında, küp şeklinde doğranmış olsun
Kurabiyenin en önemli noktası kullanacağınız mayanın oranı Eğer kuru mayanız biraz çok olursa yaptığınız bütün nakışlar mayalanma sürecinde kayboluyor, emekleriniz boşa gitmiş oluyor
Az olursa şekil vermeniz ve kenarlarını bükmeniz sorun oluyor
O nedenle 1 silme çay kaşığı bu ölçü için yeterli oluyor
Sert kıvamda bir hamur yoğurun
Hamurun yumuşaklığı çalışmanıza engel olacak derecede ise un ilavesi ile sert kıvama getirin
Eğer yavaş çalışacak olursanız hamur yumuşar Onun için hamuru ikiye bölün Bir parçasını strece sarıp buzdolabına kaldırın 1 tepsiyi bitirdikten sonra çıkarıp, beze yapın ve ikinci tepsiyi hazırlamaya geçin
Hassas teraziniz varsa bezelerinizin hepsini aynı gramda hazırlayın Azerbaycan’da daha çok 4050 gr arasında hazırlıyorlar
Şekerbura cımbızını internetten almak istediğimde bulamadım Sizler nasıl, nereden alınacağını biliyorsanız yorumlar kısmına yazarsanız, diğer yapacak olan arkadaşlarımızda alabilir
Düşük ısıda pişirmelisiniz
Olabildiğince beyaz çıkarmalısınız
Birinci denemenizde mükemmel bir sonuca ulaşmanızı beklemeyin Yavaş yavaş eliniz alıştıkça kurabiyeleriniz güzel olacaktır
 
858,496Konular
982,396Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt