iltasyazilim
FD Üye
*
Şekerbura Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 kg un
*250 gr margarin
*2 yumurta
*200 gr ekşi krema ve ya kaymak
*Kendi hazırladığımız maya
*Aldığı*kadar süt
Maya için:
*yarım paket maya
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Helallık için tuz
*1 tutam sarı*kök ve ya zeferan
*56 yemek kaşığı süt
İçlik:
*yarım kg badem
*yarım kg toz şeker
*1 yemek kaşığı dövülmüş hil
Şekerbura Nasıl Yapılır? Yapılışı Azerbaycan mutfağının vazgeçilmez bayram ve düğün tatlısı şekerburanın tarifini sizinle paylaşmak istedim
İlk önce mayanı yapıyoruz bunun için bir kaseye süt hariç maya için tüm malzemeleri ekliyoruz İyice karıştırdıktan sonra sütü ilave edip karıştırıyoruz ve derin bir kapa kaynar su ilave edip kasenin içine koyuyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz
Bu arada unu eliyoruz ve ortasında delik açıp eritilmiş yağı, yumurta ve kaymağı ilave ediyoruz Sonra hazırladığımız mayanı ilave edip sütle yoğuruyoruz Hamurumuz koyu ve sert olmalı
Hamuru 10 dak dinlenmeye bırakıyoruz
İçlik için bademi ceviz çeken makineyle yoksa et çeken makineyle çekiyoruz, hil ve toz şekerle karıştırıyoruz
Şimdi en zevkli bölüm geliyor, süsleme aşaması
Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp merdaneyle bir azcık açıyoruz ve ortasına içlik koyup, kenarlarını buruyoruz ve nakkaşla (Azeri ailelerinin hepsinde var) yoksa istediğiniz gibi süslüyoruz Sonra tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 1520 dakika pişiriyoruz lakin fırının en üst bölümüne koyum tepsiyi çünkü şekerburanın üst tarafı beyaz kalmalı ancak altı kızıl reng almalı
Bu arada azeri kızları şekerburanı ince süslemek için kendi aralarında yarışmaya bile giriyor
*
*
*
*
*
*
*
*
Şekerbura Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 kg un
*250 gr margarin
*2 yumurta
*200 gr ekşi krema ve ya kaymak
*Kendi hazırladığımız maya
*Aldığı*kadar süt
Maya için:
*yarım paket maya
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Helallık için tuz
*1 tutam sarı*kök ve ya zeferan
*56 yemek kaşığı süt
İçlik:
*yarım kg badem
*yarım kg toz şeker
*1 yemek kaşığı dövülmüş hil
Şekerbura Nasıl Yapılır? Yapılışı Azerbaycan mutfağının vazgeçilmez bayram ve düğün tatlısı şekerburanın tarifini sizinle paylaşmak istedim
İlk önce mayanı yapıyoruz bunun için bir kaseye süt hariç maya için tüm malzemeleri ekliyoruz İyice karıştırdıktan sonra sütü ilave edip karıştırıyoruz ve derin bir kapa kaynar su ilave edip kasenin içine koyuyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz
Bu arada unu eliyoruz ve ortasında delik açıp eritilmiş yağı, yumurta ve kaymağı ilave ediyoruz Sonra hazırladığımız mayanı ilave edip sütle yoğuruyoruz Hamurumuz koyu ve sert olmalı
Hamuru 10 dak dinlenmeye bırakıyoruz
İçlik için bademi ceviz çeken makineyle yoksa et çeken makineyle çekiyoruz, hil ve toz şekerle karıştırıyoruz
Şimdi en zevkli bölüm geliyor, süsleme aşaması
Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp merdaneyle bir azcık açıyoruz ve ortasına içlik koyup, kenarlarını buruyoruz ve nakkaşla (Azeri ailelerinin hepsinde var) yoksa istediğiniz gibi süslüyoruz Sonra tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 1520 dakika pişiriyoruz lakin fırının en üst bölümüne koyum tepsiyi çünkü şekerburanın üst tarafı beyaz kalmalı ancak altı kızıl reng almalı
Bu arada azeri kızları şekerburanı ince süslemek için kendi aralarında yarışmaya bile giriyor
*
*
*
*
*
*
*
*