iltasyazilim
FD Üye
Şekerbura Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*160 q tereyağı Oda sıcaklığında
*100 q krema (olmasa da olur Sütünü biraz fazla koyun)
*yarım çay kaşığı maya
*1 paket vanilya
*2 yumurta
*Aldığı kadar un
İç harcı;
*2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
*2 su bardağı ince çekilmiş fındık
*2 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı hil
Şekerbura Tarifi Yapılışı İçlik için bütün malzemeler karıştırılır
Hamur malzemeleri (un hariç) yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır Un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur Hamur üzeri kapatılarak biraz dinlendirilir çok kabarmasını beklemeyin 1520 dakika dinlenmesi yeterli çok kabarırsa bişerken nakışları kaybolur ve ağzı açılır Hamurdan iki beze yapılır Biri alınarak yarım santim kalınlığında açılır ve bir su bardağıyla yuvarlaklar kesilir Kestiyimiz yuvarlak hamurlar merdaneyle az daha inceltilir Elimize alarak alt tarafına iç harcdan bir dolu çay kaşığı koyup kapatıyoruz Kapatdığımız kısmını kıvırarak şekil veriyoruz Hepsini bu şekilde yaparak bir tepsiye diziyoruz 1015 dakika üzeri açık dinlendiriyoruz ki biraz kurusun üzerine nakış yapmak kolay olsun ve bişerken nakışlar kaybolmasın Bu arada diyer bezeyi de aynı şekilde açarak kesiyor, iç harcdan koyup kapatıyor ve kenarını kıvırıp tepsiye diziyoruz İlk yaptıklarımızdan başlayarak resimde gördüyünüz aletle nakışlar yapıyoruz Yağlanmış tepsiye dizerek 180 derecede altı kızarana kadar pişiriyoruz Üzeri beyaz kalmalı Kızartmamaya dikkat edin
Bu Azerbaycanın en meşur kurabiyelerindendir ve novruz bayramında her evde mutlaka pişmesi gereken bir kurabiyedir
Novruz bayramınız mübarek
*
*
*
*
*1 su bardağı süt
*160 q tereyağı Oda sıcaklığında
*100 q krema (olmasa da olur Sütünü biraz fazla koyun)
*yarım çay kaşığı maya
*1 paket vanilya
*2 yumurta
*Aldığı kadar un
İç harcı;
*2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
*2 su bardağı ince çekilmiş fındık
*2 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı hil
Şekerbura Tarifi Yapılışı İçlik için bütün malzemeler karıştırılır
Hamur malzemeleri (un hariç) yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır Un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur Hamur üzeri kapatılarak biraz dinlendirilir çok kabarmasını beklemeyin 1520 dakika dinlenmesi yeterli çok kabarırsa bişerken nakışları kaybolur ve ağzı açılır Hamurdan iki beze yapılır Biri alınarak yarım santim kalınlığında açılır ve bir su bardağıyla yuvarlaklar kesilir Kestiyimiz yuvarlak hamurlar merdaneyle az daha inceltilir Elimize alarak alt tarafına iç harcdan bir dolu çay kaşığı koyup kapatıyoruz Kapatdığımız kısmını kıvırarak şekil veriyoruz Hepsini bu şekilde yaparak bir tepsiye diziyoruz 1015 dakika üzeri açık dinlendiriyoruz ki biraz kurusun üzerine nakış yapmak kolay olsun ve bişerken nakışlar kaybolmasın Bu arada diyer bezeyi de aynı şekilde açarak kesiyor, iç harcdan koyup kapatıyor ve kenarını kıvırıp tepsiye diziyoruz İlk yaptıklarımızdan başlayarak resimde gördüyünüz aletle nakışlar yapıyoruz Yağlanmış tepsiye dizerek 180 derecede altı kızarana kadar pişiriyoruz Üzeri beyaz kalmalı Kızartmamaya dikkat edin
Bu Azerbaycanın en meşur kurabiyelerindendir ve novruz bayramında her evde mutlaka pişmesi gereken bir kurabiyedir
Novruz bayramınız mübarek
*
*
*
*