Şeker hastalığını kontrol altında tutabilmek icin uygun beslenme programına bağlı kalmak birinci derecede onem taşımaktadırŞeker Hastası olan kişilerin Şekerini duşurmeye faydalı yiyecekleri bilmeleir cok yararlı olacaktırBu bilgilere sahip olan şeker hastası bir kişi daha dikkatli beslenir bu sayede şeker duzenleyebilir ve şeker duzeyini belirli bir seviyede tutmayı başarabilir
Kan şekeri seviyesini sabit tutmak veya yavaş yukselmesini sağlamak icin onerilen besinler, aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olarak fazla kiloların neden olduğu kalp hastalıkları ve yuksek tansiyon riskini azaltır
Badem: Sağlıklı yağ ve protein bakımından zengin olan fındık metabolizmayı guclendirerek, insulin direncinin kontrol edilmesine yardımcı olur Tarcın: Kotu kolesterol olarak bilinen duşuk yoğunluklu kolesterolu duşurmek icin etkili bir baharat olan tarcın aynı zamanda insulin etkisini taklit ederek kan şekerinin duzenlenmesine yardımcı olmaktadırlarKeten Tohumu: Yuksek miktarda besin lifi ve sağlıklı yağ asidi iceren keten tohumu şekeri duşurmek icin kullanılabilir
Tatlı Patates: Duşuk glisemik indeks değerine sahip tatlı patates kan şekerini sabit tutan besinler arasında yer almaktadır Limon ve Elma Sirkesi: Asitli limon ve elma sirkesi yuksek karbonhidratlı yemeklerle birlikte tuketildiğinde glisemik indekslerinin duşmesine yardımcı olmaktadır
Kan şekeri seviyesini sabit tutmak veya yavaş yukselmesini sağlamak icin onerilen besinler, aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olarak fazla kiloların neden olduğu kalp hastalıkları ve yuksek tansiyon riskini azaltır
Badem: Sağlıklı yağ ve protein bakımından zengin olan fındık metabolizmayı guclendirerek, insulin direncinin kontrol edilmesine yardımcı olur Tarcın: Kotu kolesterol olarak bilinen duşuk yoğunluklu kolesterolu duşurmek icin etkili bir baharat olan tarcın aynı zamanda insulin etkisini taklit ederek kan şekerinin duzenlenmesine yardımcı olmaktadırlarKeten Tohumu: Yuksek miktarda besin lifi ve sağlıklı yağ asidi iceren keten tohumu şekeri duşurmek icin kullanılabilir
Tatlı Patates: Duşuk glisemik indeks değerine sahip tatlı patates kan şekerini sabit tutan besinler arasında yer almaktadır Limon ve Elma Sirkesi: Asitli limon ve elma sirkesi yuksek karbonhidratlı yemeklerle birlikte tuketildiğinde glisemik indekslerinin duşmesine yardımcı olmaktadır