iltasyazilim
FD Üye
Şekerli Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 paket yaş maya
*2 su bardağı süt
*2 paket margarin (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*6 adet yumurta (yumurtanın 2 adet sarısı ayrılacak)
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
*1,5 paket margarin
*5,5 6 su bardağı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı şeker
Şekerli Kete Tarifi Yapılışı Hamuru için ılık süt maya ve şekeri eritip 10 dakika mayanın kabarmasını bekliyoruz Kalan malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve mayalanması için üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmaya bırakıyoruz
İç harcı için genişçe bir tava veya tencerede margarini sıvı yağı ekleyip eritin unu ekleyip esmer renk alana dek kavurun Kavrulan harcımızı ocaktan alıp üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp beze haline getirelim çok az un serpip merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve üzerine soğuttuğumuz iç harçtan her tarafına gelecek şekilde serpin ve rulo şeklinde sarın gül böreği gibi kendi etrafında sarıp tekrar merdaneyle açın yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet şeker olsun
*1 paket yaş maya
*2 su bardağı süt
*2 paket margarin (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*6 adet yumurta (yumurtanın 2 adet sarısı ayrılacak)
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
*1,5 paket margarin
*5,5 6 su bardağı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı şeker
Şekerli Kete Tarifi Yapılışı Hamuru için ılık süt maya ve şekeri eritip 10 dakika mayanın kabarmasını bekliyoruz Kalan malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve mayalanması için üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmaya bırakıyoruz
İç harcı için genişçe bir tava veya tencerede margarini sıvı yağı ekleyip eritin unu ekleyip esmer renk alana dek kavurun Kavrulan harcımızı ocaktan alıp üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp beze haline getirelim çok az un serpip merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve üzerine soğuttuğumuz iç harçtan her tarafına gelecek şekilde serpin ve rulo şeklinde sarın gül böreği gibi kendi etrafında sarıp tekrar merdaneyle açın yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet şeker olsun