iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare (Bakmadan Geçmeyin) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında margarin
*2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*Yarım limon suyu
Üzeri için;
*Toz antep fıstığı
*Çekilmiş fındık
*Çekilmiş ceviz veya hindistan cevizi
Şekerpare (Bakmadan Geçmeyin) Tarifi Yapılışı Merhaba marifetli hanımlar bugün sizlere her misafirin geldiğinde yaptığım tam kıvamında şekerpare tarifini sizlerle paylaşmak istedim ?Altın günü yapan hanımlar gelenler şeker parenizin tarifini isteyecekler?
Haydi yapılış talimatlarına geçelim;
?Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri atıp 10 dakika kaynatın ve sonradan limon suyunuda ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın,
?Hamur için yoğurma kabına yumurtaları oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini atıp yoğurun,
?Unu azar azar dökerek bir yandanda yoğurun, sonrada kabartma tozunu ve vanilyayı atıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun,
?Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şeklini verin (Oval şeklini hamurunuzu elinizle yuvarlayın üzerine hafif bastırın yassılaşacak sonra uçlarını hafif sivrileştirin hamurunuz oval şeklini alacaktır )
?Yağlanmış fırın tepsisine aralık olacak şekilde dizin,
?Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın,
?Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
?Pişen şekerpareleri tepsideyken sıcakken şerbetini dökün,
?Tepsinin üzerini kapatıp bir kaç saat şerbetinin çekmesini bekleyin,
?Üzerini süsleyip servis edin
NOT;Şekerpareleri tepsiden almayın tepsinin sıcağı ile şerbeti daha çabuk çekiyor
?AFİYET OLSUN?
*125 gr oda sıcaklığında margarin
*2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*Yarım limon suyu
Üzeri için;
*Toz antep fıstığı
*Çekilmiş fındık
*Çekilmiş ceviz veya hindistan cevizi
Şekerpare (Bakmadan Geçmeyin) Tarifi Yapılışı Merhaba marifetli hanımlar bugün sizlere her misafirin geldiğinde yaptığım tam kıvamında şekerpare tarifini sizlerle paylaşmak istedim ?Altın günü yapan hanımlar gelenler şeker parenizin tarifini isteyecekler?
Haydi yapılış talimatlarına geçelim;
?Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri atıp 10 dakika kaynatın ve sonradan limon suyunuda ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın,
?Hamur için yoğurma kabına yumurtaları oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini atıp yoğurun,
?Unu azar azar dökerek bir yandanda yoğurun, sonrada kabartma tozunu ve vanilyayı atıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun,
?Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şeklini verin (Oval şeklini hamurunuzu elinizle yuvarlayın üzerine hafif bastırın yassılaşacak sonra uçlarını hafif sivrileştirin hamurunuz oval şeklini alacaktır )
?Yağlanmış fırın tepsisine aralık olacak şekilde dizin,
?Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın,
?Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
?Pişen şekerpareleri tepsideyken sıcakken şerbetini dökün,
?Tepsinin üzerini kapatıp bir kaç saat şerbetinin çekmesini bekleyin,
?Üzerini süsleyip servis edin
NOT;Şekerpareleri tepsiden almayın tepsinin sıcağı ile şerbeti daha çabuk çekiyor
?AFİYET OLSUN?