Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare (Garanti Tarif,Tam Ölçü)

Şekerpare (Garanti Tarif,Tam Ölçü)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Şekerpare (Garanti Tarif,Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin (250 gr)
*2 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (hamur ele yapışmazsa un ölçüsü tamamdır)

Şerbeti İçin;

*4 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*Limon suyu (3 4 damla)

Şekerpare (Garanti Tarif,Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Hiç vakit kaybetmeden denemenizi tavsiye ederim Tadı ve görüntüsü birebir kıvamı muhteşem bir tarif Ben demedim mükemmel oldu Şerbetiyle tadıyla kıvamıyla ölçüsü yerinde bir tarif kesin garanti verebileceğim tarifler arasında ??*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun??
?

1
*Herşeyden önce şerbetimizi hatırlayalım
*Şerbeti için toz şekerimizi suyumuzu tencereye alalım ve ocağın altını yakalım
*Ocağın altını yaktıktan sonra içerisindeki şeker eriyene kadar karıştıralım ki kıvamı yerinde olsun
*Şeker tamamen eridiyse bırakalım 10 dk şerbetimiz kaynasın
*Şerbetimizi 10 dk kaynattıktan sonra içerisine limonu ilave edelim 1 dk daha kaynatalım ve ocaktan alıp ılımaya bırakalım
*Margarinimiz oda ısısında olmalı eğer benim gibi margarini dolaptan çıkarmayı unuttuysanız eritip ilave edebilirsiniz
*Sonrasında yoğurma kabımıza margarin, yumurta, sıvı yağı ve pudra şekerini ilave edip bir güzel karıştıralım
*Karıştırdıktan sonra irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ilave ederek karıştıralım
*Hamurumuz ele yapışmıyorsa artık unu ilave etmeyi bırakalım hamurumuz olmuş demektir
*Hazırladığımız hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp iyice yuvarlayalım ve tepsiye dizelim
*Bitirdiğimiz bezelerin üzerine isteğe bağlı ceviz, fındık, fıstık, badem bunlardan herhangi birini üzerine koyalım (ben şekerparede cevizi daha çok yakıştırdığım için ceviz kullanıyorum tabi ki herkesin damak zevki farklı tercih size kalmış)
*Sonrasında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına üzeri kızarana kadar pişirelim
*Pişen şekerparelerimizi ılımaya bırakalım
*Ilık şerbetimizi ılık şekerparemizin üzerine dökelim
*Şerbetimizi çeken şekerparemiz hazır

Afiyet olsun??
Not : Şerbetimiz hemen ılımazsa diyorsanız içi soğuk su ile dolu geniş bir kabın içerisine tenceremizi koyalım Dışındaki su ılıdıkça değiştirelim Eğer tatlı ılıyana kadar şerbet soğursa hemen ocakta ılıtmayı unutmayalım Tercih sizin Bu sadece benim size bir önerim?

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt