iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare (Garantili Pastane Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağ ya da margarin
*2 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*3 su bardağı un (azar azar koyalım hamur yumuşak olacak )
Şerbet için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*35 damla limon
Şekerpare (Garantili Pastane Lezzetiyle) Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlayalım hatta oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun iyice soğusun ne kadar soğuk o kadar iyi Bunun için şekeri ve suyu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 67 dakika kaynatıp altını kapatın Kapatmadan 23 dk önce de limonu sıkalım Bu şerbetten biraz artıyor isterseniz eşit oranda biraz azaltabilirsiniz Ben dolaba kaldırmayı tercih ediyorum sürekli yaptığımdan
Hamurumuz için de yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verelim Ya da top top yapıp ortasına fındık bastıralım Yağlanmış borcama dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin “Soğumuş olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün Üstünü kapatıp 12 saat şerbetinin çekmesini sağlayın Bir süre sonra ters çevirin ki üzerileri de şerbeti çeksin çünkü çok kabaran bi şekerpareniz olcak
*250 gr tereyağ ya da margarin
*2 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*3 su bardağı un (azar azar koyalım hamur yumuşak olacak )
Şerbet için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*35 damla limon
Şekerpare (Garantili Pastane Lezzetiyle) Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlayalım hatta oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun iyice soğusun ne kadar soğuk o kadar iyi Bunun için şekeri ve suyu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 67 dakika kaynatıp altını kapatın Kapatmadan 23 dk önce de limonu sıkalım Bu şerbetten biraz artıyor isterseniz eşit oranda biraz azaltabilirsiniz Ben dolaba kaldırmayı tercih ediyorum sürekli yaptığımdan
Hamurumuz için de yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verelim Ya da top top yapıp ortasına fındık bastıralım Yağlanmış borcama dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin “Soğumuş olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün Üstünü kapatıp 12 saat şerbetinin çekmesini sağlayın Bir süre sonra ters çevirin ki üzerileri de şerbeti çeksin çünkü çok kabaran bi şekerpareniz olcak