iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare (Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin (yarım paket)
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*Un
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*45 damla limon
Şekerpare (Kolay) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar ? hem kolay hem lezzetli şerbetli tatlımıza ilk önce şerbetimizle yapmaya başlayalım Tenceremize su ve şekeri döküp ocağa alalım Kaynamaya yakın limonumuzu damlatalım Kısık ateşte 20 dk kaynatalım Şerbetimizi soğumaya bırakalım
Oda sıcaklığında bekleyen yağımızı hamur yoğurma kabına alıyoruz Üzerine yumurtaları ama birinin sarısını üzeri için ayıralım Pudra şekerini ve irmiği koyalım Elimizle güzelce harmanlıyalım Unumuzu ve kabartma tozunu süzgeçten geçirip yoğurmaya başlayalım 1 buçuk su bardağı un koyalım ilk önceki unumuz fazla gelmesin İhtiyaç duyulursa un ekleyebilirsiniz Her unun kalitesi farklı olabilir Kulak memesi yumuşaklığında olacak Şekerparemize istediğimiz şekli verip yumurta sarısını sürelim Üzerine dilerseniz fındık batırabilirsiniz Dilerseniz çatalla çizebiliriz 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olsun Afiyet olsun
*125 gr margarin (yarım paket)
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*Un
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*45 damla limon
Şekerpare (Kolay) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar ? hem kolay hem lezzetli şerbetli tatlımıza ilk önce şerbetimizle yapmaya başlayalım Tenceremize su ve şekeri döküp ocağa alalım Kaynamaya yakın limonumuzu damlatalım Kısık ateşte 20 dk kaynatalım Şerbetimizi soğumaya bırakalım
Oda sıcaklığında bekleyen yağımızı hamur yoğurma kabına alıyoruz Üzerine yumurtaları ama birinin sarısını üzeri için ayıralım Pudra şekerini ve irmiği koyalım Elimizle güzelce harmanlıyalım Unumuzu ve kabartma tozunu süzgeçten geçirip yoğurmaya başlayalım 1 buçuk su bardağı un koyalım ilk önceki unumuz fazla gelmesin İhtiyaç duyulursa un ekleyebilirsiniz Her unun kalitesi farklı olabilir Kulak memesi yumuşaklığında olacak Şekerparemize istediğimiz şekli verip yumurta sarısını sürelim Üzerine dilerseniz fındık batırabilirsiniz Dilerseniz çatalla çizebiliriz 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olsun Afiyet olsun