iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare ( Pastanelere Veda Ettiren Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
*2 adet yumurta ( 1 tam diğerinin akı )
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3, 5 su bardağı kadar un
Şerbeti için :
*4 su bardağı su
*4 su bardağı toz şeker
*Yarım limon suyu
Üzeri için:
*Toz antep fıstığı, ceviz, fındık hindistan cevizi
Şekerpare ( Pastanelere Veda Ettiren Tarif) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz bir tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini sıvı yağı irmiği pudra şekerini alıp karıştırın Azar azar unu ilave edip kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekli verin Veya istediğiniz şekli verebilirsinizYağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp bir kaç saat dinlenmesini bekleyin Üzerlerine toz antep fıstığı veya ceviz v s süsleyebilirsiniz
*125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
*2 adet yumurta ( 1 tam diğerinin akı )
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3, 5 su bardağı kadar un
Şerbeti için :
*4 su bardağı su
*4 su bardağı toz şeker
*Yarım limon suyu
Üzeri için:
*Toz antep fıstığı, ceviz, fındık hindistan cevizi
Şekerpare ( Pastanelere Veda Ettiren Tarif) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz bir tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini sıvı yağı irmiği pudra şekerini alıp karıştırın Azar azar unu ilave edip kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekli verin Veya istediğiniz şekli verebilirsinizYağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp bir kaç saat dinlenmesini bekleyin Üzerlerine toz antep fıstığı veya ceviz v s süsleyebilirsiniz