iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin
*2 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*3 su bardağı un
Şerbet için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Çeyrek limon
Şekerpare (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su çeyrek limon
Şekerpare tatlısı için, İlk önce şerbeti hazırlayalım Bunun için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 67 dakika kaynatıp altını kapatın
Şekerpare*hamuru için, Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil*verin Yağlanmış borcama dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp pipetle delikler atın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün Üstünü kapatıp şerbetinini çekmesini bekleyin
Afiyet olsun
*250 gr margarin
*2 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*3 su bardağı un
Şerbet için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Çeyrek limon
Şekerpare (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su çeyrek limon
Şekerpare tatlısı için, İlk önce şerbeti hazırlayalım Bunun için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 67 dakika kaynatıp altını kapatın
Şekerpare*hamuru için, Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil*verin Yağlanmış borcama dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp pipetle delikler atın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün Üstünü kapatıp şerbetinini çekmesini bekleyin
Afiyet olsun