iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında)
*1 yumurta (Oda sıcaklığında büyük boy)
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı içme sodası (Karbonat)
*3 su bardağı un (Yumurtanın büyüklüğüne göre miktar değişebilir)
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker (Burdur şekeri değilse 2 ,5 su bardağı şeker kullanın)
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı Tam tutan ağızda dağılan şekerpare tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz
1
*Öncelikle şerbeti hazırlamak gerek
*Çünkü şerbet soğuk şekerpare sıcak olucak
*Şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri alın kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin ve 10 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakın
*Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırın
*Yumurta ve margarinin oda sıcaklığında olması önemli
*Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederken yoğurmaya devam edin
*Çok sert bir hamur olmayacak
*Çok fazla un eklerseniz hamurunuza şekil vermekte zorlanırsınız ve çok kolay dağılır
*Hamurunuz hazır olduktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin
*Bu ölçülerle 25 30 arasında şekerpare elde ediceksiniz
*Hazırladığınız şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile desen verdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
*Soğuk fırına sürerseniz şekerpareleriniz gereğinden fazla çatlayacaktır
*Şekerpareleriniz sıcakken soğuk Şerbeti üzerine dökün
*En az 2 saat sonra servis edin
Afiyet olsun ???
*Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında)
*1 yumurta (Oda sıcaklığında büyük boy)
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı içme sodası (Karbonat)
*3 su bardağı un (Yumurtanın büyüklüğüne göre miktar değişebilir)
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker (Burdur şekeri değilse 2 ,5 su bardağı şeker kullanın)
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı Tam tutan ağızda dağılan şekerpare tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz
1
*Öncelikle şerbeti hazırlamak gerek
*Çünkü şerbet soğuk şekerpare sıcak olucak
*Şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri alın kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin ve 10 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakın
*Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırın
*Yumurta ve margarinin oda sıcaklığında olması önemli
*Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederken yoğurmaya devam edin
*Çok sert bir hamur olmayacak
*Çok fazla un eklerseniz hamurunuza şekil vermekte zorlanırsınız ve çok kolay dağılır
*Hamurunuz hazır olduktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin
*Bu ölçülerle 25 30 arasında şekerpare elde ediceksiniz
*Hazırladığınız şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile desen verdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
*Soğuk fırına sürerseniz şekerpareleriniz gereğinden fazla çatlayacaktır
*Şekerpareleriniz sıcakken soğuk Şerbeti üzerine dökün
*En az 2 saat sonra servis edin
Afiyet olsun ???