iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare (Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
*125 g tereyağ
*Yarım su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 yumurta (1nin sarısı üzerine)
*25 yemek kaşığı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*25 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Limon suyu
Şekerpare (Tam Tutan Tarif) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbet hazırlanır Kaynadıktan 1 dk sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır
*Sonra tereyağ, şeker, irmik, vanilya, yumurta eklenir ve elimizle macun kıvamına getirilir
*Kabartma tozu ve kontrollü olarak un ilavesi yapılır
*Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir (Şekerparenin püf noktası hamurun yumuşak olmasıdır)
*Hamurdan parçalar alıp, önce yuvarlayıp, sonra elimizle oval şekil verilir
*175 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir
*Tatlı sıcak şerbet soğuk olacaktır Tatlının üzerine dökülür
*1 saat şerbetinin çekmesi beklenir ve servis edilir
*Afiyet olsun
*125 g tereyağ
*Yarım su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 yumurta (1nin sarısı üzerine)
*25 yemek kaşığı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*25 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Limon suyu
Şekerpare (Tam Tutan Tarif) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbet hazırlanır Kaynadıktan 1 dk sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır
*Sonra tereyağ, şeker, irmik, vanilya, yumurta eklenir ve elimizle macun kıvamına getirilir
*Kabartma tozu ve kontrollü olarak un ilavesi yapılır
*Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir (Şekerparenin püf noktası hamurun yumuşak olmasıdır)
*Hamurdan parçalar alıp, önce yuvarlayıp, sonra elimizle oval şekil verilir
*175 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir
*Tatlı sıcak şerbet soğuk olacaktır Tatlının üzerine dökülür
*1 saat şerbetinin çekmesi beklenir ve servis edilir
*Afiyet olsun