iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Şekerpare için:
*1 paket tereyağı oda sıcaklığında
*1 su bardağı pudra şekeri
*4 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*2 yumurta
*3, 5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*yarım limonun suyu
Üzeri için:
*Fındık
Şekerpare Tarifi Yapılışı Şekerpare için verilen hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerilerine birer fındık yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Şerbetin Hazırlanışı: 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Ateşten alıp ılıtın Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 5 dakika bekletin 5 dakika sonunda ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin Şekerpareler sıcak şerbet ılık olmalı Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
*1 paket tereyağı oda sıcaklığında
*1 su bardağı pudra şekeri
*4 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*2 yumurta
*3, 5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*yarım limonun suyu
Üzeri için:
*Fındık
Şekerpare Tarifi Yapılışı Şekerpare için verilen hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerilerine birer fındık yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Şerbetin Hazırlanışı: 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Ateşten alıp ılıtın Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 5 dakika bekletin 5 dakika sonunda ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin Şekerpareler sıcak şerbet ılık olmalı Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin