iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 500 gr un (4 su bardağı)
• 250 gr margarin (1 paket)
• 34 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 12 limon kabuğu rendesi
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
Süsleme İçin
• 1 kahve fincanı badem veya fındık
Şurubu İçin
• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 14 limon suyu
Hazırlanışı :
Cam bir kapta oda ısısındaki margarini ve pudra şekerini, yağ beyazlayıncaya kadar elinizle karıştırın
Yumurtaları birer birer kırarak yağlı karışıma yedirirken elinizde karıştırmaya devam edin
Un, vanilya , limon kabuğu rendesi, kabartma tozunu da ekleyip, yoğurarak hamur yapın Hazırladığınız hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra üstüne hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye dizin Ortalarına birer badem veya fındık batırın Orta ısılı fırında (180 derece) hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin
Bu arada ölçülü şeker ve suyu kaynatıp kıvamlı bir şurup yapın Limon suyunu sıkıp ateşten alınFırından çıkardığınız şekerpareleri 10 dakika kadar soğutup üzerine sıcak şerbeti dökünSoğuduktan sonra servis yapın
• 500 gr un (4 su bardağı)
• 250 gr margarin (1 paket)
• 34 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 12 limon kabuğu rendesi
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
Süsleme İçin
• 1 kahve fincanı badem veya fındık
Şurubu İçin
• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 14 limon suyu
Hazırlanışı :
Cam bir kapta oda ısısındaki margarini ve pudra şekerini, yağ beyazlayıncaya kadar elinizle karıştırın
Yumurtaları birer birer kırarak yağlı karışıma yedirirken elinizde karıştırmaya devam edin
Un, vanilya , limon kabuğu rendesi, kabartma tozunu da ekleyip, yoğurarak hamur yapın Hazırladığınız hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra üstüne hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye dizin Ortalarına birer badem veya fındık batırın Orta ısılı fırında (180 derece) hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin
Bu arada ölçülü şeker ve suyu kaynatıp kıvamlı bir şurup yapın Limon suyunu sıkıp ateşten alınFırından çıkardığınız şekerpareleri 10 dakika kadar soğutup üzerine sıcak şerbeti dökünSoğuduktan sonra servis yapın