iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı irmik
*15 çay bardağı pudra şekeri
*150 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
*Un
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*56 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı Pastane tadında muhteşem tutan şekerpare tarifim
1
*Öncelikle şerbetimizi yapalım şeker ve suyu tencereye koyup kaynatalım
*Kaynadıktan sonra limonunu sıkıp kısık ateşte 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım
*Hamurumuz için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım
*Sonra yavaş yavaş unu ekleyip hamur haline getirelim
*Kıvam alan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve oval şeklini verelim
*İşlem bittikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ döküp karıştıralım ve şeker parelerimizin üstüne sürelim
*Hepsinin üstüne çatal yardımıyla çizikler atalım ve 180 derecelik fırına verelim
*Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
*Pişen şekerparelerimizi fırından alıp ılık şerbeti sıcak tepsimizdeki şeker parelerin üzerine dökelim
*Yavaş yavaş bütün şerbeti çekecektir hepsini boşaltın 12 saat sonra servise hazırdır Afiyet Olsun
*2 çay bardağı irmik
*15 çay bardağı pudra şekeri
*150 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
*Un
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*56 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı Pastane tadında muhteşem tutan şekerpare tarifim
1
*Öncelikle şerbetimizi yapalım şeker ve suyu tencereye koyup kaynatalım
*Kaynadıktan sonra limonunu sıkıp kısık ateşte 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım
*Hamurumuz için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım
*Sonra yavaş yavaş unu ekleyip hamur haline getirelim
*Kıvam alan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve oval şeklini verelim
*İşlem bittikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ döküp karıştıralım ve şeker parelerimizin üstüne sürelim
*Hepsinin üstüne çatal yardımıyla çizikler atalım ve 180 derecelik fırına verelim
*Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
*Pişen şekerparelerimizi fırından alıp ılık şerbeti sıcak tepsimizdeki şeker parelerin üzerine dökelim
*Yavaş yavaş bütün şerbeti çekecektir hepsini boşaltın 12 saat sonra servise hazırdır Afiyet Olsun