iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay barsağı irmik
*yarım çay bardağı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 portakal kabuğu rendesi
*1,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle, şerbetini yapın Bunun için şeker ve suyu tencereye alıp karıştırdıktan sonra 10 dakika kaynatın
*En son limonu katıp ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın
*Şerbet soğurken, diğer taraftan hamurunu hazırlayın Bunun için un hariç diğer malzemeleri güzelce karıştırın
*En son unu da katıp yoğurun ve ceviz büyüklüğünde şekil verip yağlanmış bir fırın tepsisine koyarak üzerlerine fındık koyun
*Isınmış 180 derecelik fırında pişirin Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökerek servise hazır hale getirin
Not: Tatlının tadının biraz daha hafif olmasını isterseniz hamurun içerisine pudra şekeri atmayın
AFİYET OLSUN ?#elinesaglikanne
*1 yumurta
*1 çay barsağı irmik
*yarım çay bardağı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 portakal kabuğu rendesi
*1,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle, şerbetini yapın Bunun için şeker ve suyu tencereye alıp karıştırdıktan sonra 10 dakika kaynatın
*En son limonu katıp ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın
*Şerbet soğurken, diğer taraftan hamurunu hazırlayın Bunun için un hariç diğer malzemeleri güzelce karıştırın
*En son unu da katıp yoğurun ve ceviz büyüklüğünde şekil verip yağlanmış bir fırın tepsisine koyarak üzerlerine fındık koyun
*Isınmış 180 derecelik fırında pişirin Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökerek servise hazır hale getirin
Not: Tatlının tadının biraz daha hafif olmasını isterseniz hamurun içerisine pudra şekeri atmayın
AFİYET OLSUN ?#elinesaglikanne