iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağı
*2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yaklaşık 3 su bardağı un
Şerbeti İçin;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi ocağın üzerine koyuyoruz şekerle su kaynadıktan sonra dört beş damla limonu sıkıp bir iki dk daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Un hariç tüm malzemelerimizi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra azar azar unumuzu ilave ediyoruz unu bir anda değil kıvamına bakın az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz (zaten yağlı hamur olduğu için ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz)
Hamurumuzu bir 1015 dk dinlendiriyoruz (korkmayın dinlenince hamur tok tok duruyor daha güzel kabarıyor bence)
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına parmak gibi şekil veriyoruz (ben yuvarlak sevmiyorum şekli sizin tercihinize kalmış)
Şeklimizi verdikten sonra üzerlerine yumurta sarımızı sürüyoruz, çatalla tatlımızın üzerine çizikler atıyoruz ve 180 derecelik fırında yaklaşık 2530 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz (rengi sarı hafif pembe olacak)
Tatlımızın ilk sıcaklığı geçer geçmez hemen şerbetini döküp üzerini kapatalım yapanların şimdiden eline sağlık diyorum afiyet olsun
*125 gr tereyağı
*2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yaklaşık 3 su bardağı un
Şerbeti İçin;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi ocağın üzerine koyuyoruz şekerle su kaynadıktan sonra dört beş damla limonu sıkıp bir iki dk daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Un hariç tüm malzemelerimizi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra azar azar unumuzu ilave ediyoruz unu bir anda değil kıvamına bakın az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz (zaten yağlı hamur olduğu için ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz)
Hamurumuzu bir 1015 dk dinlendiriyoruz (korkmayın dinlenince hamur tok tok duruyor daha güzel kabarıyor bence)
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına parmak gibi şekil veriyoruz (ben yuvarlak sevmiyorum şekli sizin tercihinize kalmış)
Şeklimizi verdikten sonra üzerlerine yumurta sarımızı sürüyoruz, çatalla tatlımızın üzerine çizikler atıyoruz ve 180 derecelik fırında yaklaşık 2530 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz (rengi sarı hafif pembe olacak)
Tatlımızın ilk sıcaklığı geçer geçmez hemen şerbetini döküp üzerini kapatalım yapanların şimdiden eline sağlık diyorum afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.