iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*125 gram tereyağı
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı fındık
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 bardak su
*Çeyrek limonun suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı Evet bismillah deyip başlıyoruz
1
*Önce tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz ki tatlımız pişene kadar şerbet soğusun
*Küçük bir tencereye su şeker ve limonu alıp, 20 dakika kadar kaynatıyoruz
*Şerbetimiz kaynayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz ve yoğurma kabımıza unu ve irmiği alıyoruz
*Ortasını açıp, yumurtaları oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını vanilya ve kabartma tozunu şekeri ekleyip, güzelce yoğuruyoruz
*Hamurumuz hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tepsiye dizip üzerine bütün bir fındık batırıyoruz
*Bütün hamur bitince önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz
*Tatlımız pişince fırından çıkarıp, beş dakika sonra şerbetini döküp, en az 45 saat şerbetini iyice çekmesini bekliyoruz
*AFİYET OLSUN
*3 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*125 gram tereyağı
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı fındık
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 bardak su
*Çeyrek limonun suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı Evet bismillah deyip başlıyoruz
1
*Önce tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz ki tatlımız pişene kadar şerbet soğusun
*Küçük bir tencereye su şeker ve limonu alıp, 20 dakika kadar kaynatıyoruz
*Şerbetimiz kaynayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz ve yoğurma kabımıza unu ve irmiği alıyoruz
*Ortasını açıp, yumurtaları oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını vanilya ve kabartma tozunu şekeri ekleyip, güzelce yoğuruyoruz
*Hamurumuz hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tepsiye dizip üzerine bütün bir fındık batırıyoruz
*Bütün hamur bitince önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz
*Tatlımız pişince fırından çıkarıp, beş dakika sonra şerbetini döküp, en az 45 saat şerbetini iyice çekmesini bekliyoruz
*AFİYET OLSUN