iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*250 gr margarin
*1 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri
*2 adet yumurta
*4 çorba kaşığından birazcık fazla irmik
*250 gr yaklaşık 1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*25 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
*Bir kaç damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Unu karıştırma kabına eleyin
*Ortasına havuz biçiminde açalım
*Şekeri havuzun ortasına alalım
*Şekerin ortasınına da havuz biçiminde açalım
*Tereyağını yumuşatalım
*Tereyağı, yumurta, irmik, hindistan cevizi ve kabartma tozunu havuzun ortasına dökelim
*Tereyağı yumurta irmik hindistan cevizi ve kabartma tozunundan oluşan malzemeleri 2 dakika kadar karıştıralım
*Daha sonra diğer tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi sertliğine yakın bir hamur elde edin
*Hamuru küçük yuvarlak yapıp içine fındık veya fıstık bastırın
*Önceden ısıtılmış fırında 200° C lik fırına atalım
*Tabii her fırının pişirme süresi aynı değil onu siz fırınınıza göre ayarlayın
*Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
*Şekerpareleri fırından çıkarıp soğutulmuş şerbeti üzerine dökün AFİYET OLSUN
*4 su bardağı un
*250 gr margarin
*1 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri
*2 adet yumurta
*4 çorba kaşığından birazcık fazla irmik
*250 gr yaklaşık 1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*25 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
*Bir kaç damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Unu karıştırma kabına eleyin
*Ortasına havuz biçiminde açalım
*Şekeri havuzun ortasına alalım
*Şekerin ortasınına da havuz biçiminde açalım
*Tereyağını yumuşatalım
*Tereyağı, yumurta, irmik, hindistan cevizi ve kabartma tozunu havuzun ortasına dökelim
*Tereyağı yumurta irmik hindistan cevizi ve kabartma tozunundan oluşan malzemeleri 2 dakika kadar karıştıralım
*Daha sonra diğer tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi sertliğine yakın bir hamur elde edin
*Hamuru küçük yuvarlak yapıp içine fındık veya fıstık bastırın
*Önceden ısıtılmış fırında 200° C lik fırına atalım
*Tabii her fırının pişirme süresi aynı değil onu siz fırınınıza göre ayarlayın
*Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
*Şekerpareleri fırından çıkarıp soğutulmuş şerbeti üzerine dökün AFİYET OLSUN