iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon
Hamur için;
*125 gr margarin
*2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine)
*2 çay bardağı irmik
*15 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*3 bardak un (kontrollü ekleyin)
Şekerpare Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi yapıyoruz Soğuk olcağından 35 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıyoruz Yarım limon suyu ekliyoruz Şerbeti soğumaya bırakıyoruz
Sonra tatlımızı yapmaya başlıyoruz Önce 125 gr margarin, 2 yumurta karıştırıyoruz (Yumurtanın birinin sarısını ayırıyoruz)
2 çay bardağı irmik, 15 çay bardağı pudra şekeri unu ekliyoruz Yavaş yavaş yumuşak hamur olacak Kabartma tozu, vanilya ekledikten sonra hepsini yoğuruyoruz
Oval şekli verip, tepsiye diziyoruz
Çatalla üzerlerine çizik atıyoruz
Yaklaşık 40 dk pişiyor 185 derecede fırından fırına farklılık gösterebilir
Piştikten sonra soğuk şerbeti sıcak tatlımıza dökelim Soğumaya bırakalım
Üzerine servis ederken arzuya göre hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyelim Ben haşhaş ve hindistan cevizi kullandım Afiyet olsun
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon
Hamur için;
*125 gr margarin
*2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine)
*2 çay bardağı irmik
*15 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*3 bardak un (kontrollü ekleyin)
Şekerpare Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi yapıyoruz Soğuk olcağından 35 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıyoruz Yarım limon suyu ekliyoruz Şerbeti soğumaya bırakıyoruz
Sonra tatlımızı yapmaya başlıyoruz Önce 125 gr margarin, 2 yumurta karıştırıyoruz (Yumurtanın birinin sarısını ayırıyoruz)
2 çay bardağı irmik, 15 çay bardağı pudra şekeri unu ekliyoruz Yavaş yavaş yumuşak hamur olacak Kabartma tozu, vanilya ekledikten sonra hepsini yoğuruyoruz
Oval şekli verip, tepsiye diziyoruz
Çatalla üzerlerine çizik atıyoruz
Yaklaşık 40 dk pişiyor 185 derecede fırından fırına farklılık gösterebilir
Piştikten sonra soğuk şerbeti sıcak tatlımıza dökelim Soğumaya bırakalım
Üzerine servis ederken arzuya göre hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyelim Ben haşhaş ve hindistan cevizi kullandım Afiyet olsun