iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 kaşık limon suyu
Hamuru için;
*250 gr tereyağı
*2 yumurta(1’inin sarısı üzerine)
*2 çay bardağı pudra şekeri
*2 çay bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (354 su bardağı)
Şekerpare Tarifi Yapılışı Merhaba,
İlk olarak şerbetimiz hazırlanır Şeker ve su kaynatılır Limon suyu eklenir 10 dk kısık ateşte kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Hamuru için tereyağı, pudra şekeri, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilya ve karbonat karıştırılır
Un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelir
Şekil verilir Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılır
180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir
Soğumuş şerbet tatlıların üzerine dökülür Soğumaya bırakılır
Arzuya göre üzerine fındık, ceviz ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz Afiyet olsun
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 kaşık limon suyu
Hamuru için;
*250 gr tereyağı
*2 yumurta(1’inin sarısı üzerine)
*2 çay bardağı pudra şekeri
*2 çay bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (354 su bardağı)
Şekerpare Tarifi Yapılışı Merhaba,
İlk olarak şerbetimiz hazırlanır Şeker ve su kaynatılır Limon suyu eklenir 10 dk kısık ateşte kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Hamuru için tereyağı, pudra şekeri, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilya ve karbonat karıştırılır
Un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelir
Şekil verilir Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılır
180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir
Soğumuş şerbet tatlıların üzerine dökülür Soğumaya bırakılır
Arzuya göre üzerine fındık, ceviz ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz Afiyet olsun