iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
*Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
*2, 5 buçuk yemek kaşığı irmik
*2 yunurta(birinin sarısu üstü için)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2, 5 veya 3 su bardağı un
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı su
*3 su bardak şeker
*Bir kaç damla limon suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı Şeker ve suyumuzu tencereye koyup şerbetimizi hazırlayalım Kaynayan şerbetin üstüne limon suyunu koyup 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım Şerbetimiz bir kenarda soğusun biz şekerparelerimizi yapalım Yumurta, margarin, irmik, vanilya ve pudra şekerini iyice ezip karıştıralım daha sonra kabartma tozunu ve unu ekleyelim Unu kontrolü ekleyelim hamurumuz kulak memesi kıvamında olması gerekiyor Hamurumuza şeklini verelim ve üzerini çatalla çizip yumurta sarısını üstüne sürelim 180° de pişirelim Pişen tatlımızı çıkaralım Soğuyan şerbetimizi tatlımızın üstüne dökelim Şerbeti çektikten sonra servise hazır afiyet olsun
*125 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
*Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
*2, 5 buçuk yemek kaşığı irmik
*2 yunurta(birinin sarısu üstü için)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2, 5 veya 3 su bardağı un
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı su
*3 su bardak şeker
*Bir kaç damla limon suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı Şeker ve suyumuzu tencereye koyup şerbetimizi hazırlayalım Kaynayan şerbetin üstüne limon suyunu koyup 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım Şerbetimiz bir kenarda soğusun biz şekerparelerimizi yapalım Yumurta, margarin, irmik, vanilya ve pudra şekerini iyice ezip karıştıralım daha sonra kabartma tozunu ve unu ekleyelim Unu kontrolü ekleyelim hamurumuz kulak memesi kıvamında olması gerekiyor Hamurumuza şeklini verelim ve üzerini çatalla çizip yumurta sarısını üstüne sürelim 180° de pişirelim Pişen tatlımızı çıkaralım Soğuyan şerbetimizi tatlımızın üstüne dökelim Şerbeti çektikten sonra servise hazır afiyet olsun