iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı pudra şekeri (yoksa toz şeker koyabilirsiniz)
*2 yumurta (biri tam diğerinin akı içine)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*Aldığı kadar un
Şerbet için;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Üzeri için dilerseniz;
*Fındık
Şekerpare Tarifi Yapılışı Şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz Bir 10 dk kaynadıktan sonra içine limon suyumuzu sıkıp, 45 dakika daha kaynatıyoruz ve ocağımızın altını kapatıyoruz
Hamur için tüm malzemeleri koyup, karıştırıyoruz Unu azar azar ilave edilip kulak memesi kıvamına getiriyoruz Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye diziyoruz Ardından yumurta sarısını sürüp fındıklarımızı da üzerlerine koyuyoruz 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkardıktan sonra soğuyan şerbeti ilk sıcağı çıkan tatlımızın üzerine döküyoruz Biraz dinlendikten sonra servis tabağımıza alıyoruz
Afiyet olsun ?
*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı pudra şekeri (yoksa toz şeker koyabilirsiniz)
*2 yumurta (biri tam diğerinin akı içine)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*Aldığı kadar un
Şerbet için;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Üzeri için dilerseniz;
*Fındık
Şekerpare Tarifi Yapılışı Şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz Bir 10 dk kaynadıktan sonra içine limon suyumuzu sıkıp, 45 dakika daha kaynatıyoruz ve ocağımızın altını kapatıyoruz
Hamur için tüm malzemeleri koyup, karıştırıyoruz Unu azar azar ilave edilip kulak memesi kıvamına getiriyoruz Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye diziyoruz Ardından yumurta sarısını sürüp fındıklarımızı da üzerlerine koyuyoruz 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkardıktan sonra soğuyan şerbeti ilk sıcağı çıkan tatlımızın üzerine döküyoruz Biraz dinlendikten sonra servis tabağımıza alıyoruz
Afiyet olsun ?