iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram margarin
*3 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1,5 çay bardağı pudra şekeri
*4 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yumuşak bir hamur elde edecek kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Limon
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
Şekerpare Tarifi Yapılışı 1 Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım Şekeri, suyu ve limonu bir tencerede kaynatalım Kaynadıktan 56 dakika sonra altını kapatalım
2 Hamuru için margarinimizi kaseye alalım Daha sonra üzerine diğer malzemeleri de ekleyelim Malzemeleri yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım
3 Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, oval bir şekil almalarını sağlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çizik atalım
4 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
5 Fırından çıkarınca soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım
6 Şekerpare tatlımız hazır AFİYET OLSUN ?
*200 gram margarin
*3 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1,5 çay bardağı pudra şekeri
*4 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yumuşak bir hamur elde edecek kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Limon
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
Şekerpare Tarifi Yapılışı 1 Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım Şekeri, suyu ve limonu bir tencerede kaynatalım Kaynadıktan 56 dakika sonra altını kapatalım
2 Hamuru için margarinimizi kaseye alalım Daha sonra üzerine diğer malzemeleri de ekleyelim Malzemeleri yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım
3 Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, oval bir şekil almalarını sağlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çizik atalım
4 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
5 Fırından çıkarınca soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım
6 Şekerpare tatlımız hazır AFİYET OLSUN ?