iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket margarin
*2 tane yumurta (1 tam, diğerinin akı)
*12 (yarım) su bardağı pudra şekeri
*12 (yarım) su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*12 (yarım) limon
*Findık
Şekerpare Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim? tatlının hamuruna geçmeden önce, şerbet için gerekli malzemeleri derin bir kaba alarak 10 dk kaynatınız Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dk daha kaynatmaya devam ediyoruz Bu işlemin ardından şerbeti soğuması için ocaktan alıyoruz Hamur için; yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvı yağı, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kap içerisine ilave ettikten sonra, güzelce karıştırıyoruz Karıştırdığımız karışıma azar azar un ilavesi yaparak, kulak memesi kıvamında bir hamur durumuna getiriyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, top şekline getirip, tepsi içerisine diziyoruz Dizmiş olduğumuz topların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz 170°C ila 180°C derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen şekerpareleri ılımış şerbet ile güzelce ıslattıktan sonra dinlenmesi için bırakıyoruz 34 saatlik bir dinlenmenin ardından servis edebilirsiniz
*2 paket margarin
*2 tane yumurta (1 tam, diğerinin akı)
*12 (yarım) su bardağı pudra şekeri
*12 (yarım) su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*12 (yarım) limon
*Findık
Şekerpare Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim? tatlının hamuruna geçmeden önce, şerbet için gerekli malzemeleri derin bir kaba alarak 10 dk kaynatınız Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dk daha kaynatmaya devam ediyoruz Bu işlemin ardından şerbeti soğuması için ocaktan alıyoruz Hamur için; yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvı yağı, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kap içerisine ilave ettikten sonra, güzelce karıştırıyoruz Karıştırdığımız karışıma azar azar un ilavesi yaparak, kulak memesi kıvamında bir hamur durumuna getiriyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, top şekline getirip, tepsi içerisine diziyoruz Dizmiş olduğumuz topların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz 170°C ila 180°C derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen şekerpareleri ılımış şerbet ile güzelce ıslattıktan sonra dinlenmesi için bırakıyoruz 34 saatlik bir dinlenmenin ardından servis edebilirsiniz