iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
*3 su bardağı un
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*45 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Hayırlı günler öncelikle 3 su bardağı şekerimizi ve 35 su bardağı suyumuzu çelik tenceremizin içine boşaltıyoruz
*Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz ( 5 dakika kadar karıştıralım ki şekeri erisin)
*Kaynayan şerbetimizin içine 45 damla limon suyu damlatıyoruz Damlattığımız limon suyundan sonra şerbetimizi yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirmeye devam ediyoruz
**Pişen şerbetimizin soğuması için ocaktan alıyoruz
*4 yemek kaşığı margarini tavada güzelce kaşık yardımıyla eritiyoruz Ocağın altı kısık olacak şekilde eriyen margarini ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz (2 yada 3 dakika kadar soğusun)
*Daha sonra derin bir kabin içine bir bardak sıvı yağ ve 1 yumurtanın akını boşaltıyoruz (Sarısını ayrı bir kaseye alalım üzeri için kullanılacak) Daha sonra çırpmaya başlıyoruz
*Yumurta akı ile sıvı yağı iyice çırptıktan sonra vanilya ile kabartma tozumuzu ilave ediyoruz
*Onuda yaklaşık olarak 2 dakika kadar çırpıyoruz
**Çırptıktan sonra soğuması için bıraktığımız margarinide üzerine ilave ediyoruz
*Sonra yavaş yavaş 3 su bardağı kadar* unumuzu malzemelerimizin üzerine ilave etmeye başlıyoruz (Unumuzu kaşık yardımıyla dökelim topaklanmasın)
*Hazırladığımız hamurumuzu 2 dakika kadar dinlendirelim O sırada fırın tepsimizi yağlayalım (23 damla kadar yağı tepsimize damlatıp fırça yardımıyla dağıtıyoruz)* ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde hamur alarak yuvarlak bir şekilde avucumuzun içinde yuvarlıyoruz
*Her hamur parçası için bu işlemi tekrarlıyoruz
*Tepsimize dizdikten sonra köşeye ayırdığımız yumurta sarısını önce çırpıyoruz ve fırça yardımıyla şeker parelerin üzerine sürüyoruz
*Önceden ısıtılmış 190°C deki fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
*Pişen şekerpareleri fırından çıkarır çıkarmaz ayrı bir tepsiye alarak daha sıcakken üzerine önceden soğutulmuş şerbetimizi* kaşık yardımıyla döküp 45 saat kadar dinlendiriyoruz
*Şeker parelerin üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
*Dinlendikten sonra servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz afiyet olsun
*1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
*3 su bardağı un
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*45 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Hayırlı günler öncelikle 3 su bardağı şekerimizi ve 35 su bardağı suyumuzu çelik tenceremizin içine boşaltıyoruz
*Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz ( 5 dakika kadar karıştıralım ki şekeri erisin)
*Kaynayan şerbetimizin içine 45 damla limon suyu damlatıyoruz Damlattığımız limon suyundan sonra şerbetimizi yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirmeye devam ediyoruz
**Pişen şerbetimizin soğuması için ocaktan alıyoruz
*4 yemek kaşığı margarini tavada güzelce kaşık yardımıyla eritiyoruz Ocağın altı kısık olacak şekilde eriyen margarini ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz (2 yada 3 dakika kadar soğusun)
*Daha sonra derin bir kabin içine bir bardak sıvı yağ ve 1 yumurtanın akını boşaltıyoruz (Sarısını ayrı bir kaseye alalım üzeri için kullanılacak) Daha sonra çırpmaya başlıyoruz
*Yumurta akı ile sıvı yağı iyice çırptıktan sonra vanilya ile kabartma tozumuzu ilave ediyoruz
*Onuda yaklaşık olarak 2 dakika kadar çırpıyoruz
**Çırptıktan sonra soğuması için bıraktığımız margarinide üzerine ilave ediyoruz
*Sonra yavaş yavaş 3 su bardağı kadar* unumuzu malzemelerimizin üzerine ilave etmeye başlıyoruz (Unumuzu kaşık yardımıyla dökelim topaklanmasın)
*Hazırladığımız hamurumuzu 2 dakika kadar dinlendirelim O sırada fırın tepsimizi yağlayalım (23 damla kadar yağı tepsimize damlatıp fırça yardımıyla dağıtıyoruz)* ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde hamur alarak yuvarlak bir şekilde avucumuzun içinde yuvarlıyoruz
*Her hamur parçası için bu işlemi tekrarlıyoruz
*Tepsimize dizdikten sonra köşeye ayırdığımız yumurta sarısını önce çırpıyoruz ve fırça yardımıyla şeker parelerin üzerine sürüyoruz
*Önceden ısıtılmış 190°C deki fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
*Pişen şekerpareleri fırından çıkarır çıkarmaz ayrı bir tepsiye alarak daha sıcakken üzerine önceden soğutulmuş şerbetimizi* kaşık yardımıyla döküp 45 saat kadar dinlendiriyoruz
*Şeker parelerin üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
*Dinlendikten sonra servis tabağına alarak ikram edebilirsiniz afiyet olsun