iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin veya tereyağı (Oda ısısında)
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağı
*2 yumurta (Sarısı üzerine)
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3, 5 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Süslemek için;
*Antep fıstığı fındık vs
Şekerpare Tarifi Yapılışı
Önce şerbeti yapıyoruz Tencereye suyu şekeri alıp, ocağın altını yakın şerbet kaynamaya başlayınca altını kısın 15 dakika kısık ateşte kıvam alana kadar kaynasın en son limonu ekleyin ve 3 dakika sonra ocağı kapatın şerbeti soğumaya bırakın
Yoğurma kabına malzemeleri koyup azar azar un ekleyip yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın hafif yassılaştırın, yağlı tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapın önceden ısıtılmış fırında pişirin İlk sıcaklığının çıkması için 3 dakika bekleyin Ilık şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün Şerbetini çeken şekerpareleri süsleyerek servise sunun
Afiyet olsun
*125 gr margarin veya tereyağı (Oda ısısında)
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağı
*2 yumurta (Sarısı üzerine)
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3, 5 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Süslemek için;
*Antep fıstığı fındık vs
Şekerpare Tarifi Yapılışı
Önce şerbeti yapıyoruz Tencereye suyu şekeri alıp, ocağın altını yakın şerbet kaynamaya başlayınca altını kısın 15 dakika kısık ateşte kıvam alana kadar kaynasın en son limonu ekleyin ve 3 dakika sonra ocağı kapatın şerbeti soğumaya bırakın
Yoğurma kabına malzemeleri koyup azar azar un ekleyip yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın hafif yassılaştırın, yağlı tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapın önceden ısıtılmış fırında pişirin İlk sıcaklığının çıkması için 3 dakika bekleyin Ilık şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün Şerbetini çeken şekerpareleri süsleyerek servise sunun
Afiyet olsun