iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ veya margarin
*2 su bardağı un
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 adet yumurta
*2025 adet fındık veya fıstık
Şerbeti İçin;
*2 bardak toz şeker
*3 su bardağı su
*12 adet limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
Tencereye 3 su bardağı suyu dökün
Suyun içine yuvarlak kesilmiş 1 dilim limonu (Yıkanmış olarak, kabuğu ile birlikte) ve 2 su bardağı şekeri koyun
Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın
Bir margarini derin bir kaba alın ve iyice yoğurun
İçine 2 su bardağı unu ekleyin ve yoğurmaya devam edin
Kabınıza 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 adet yumurtayı ilave edin ve iyice yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru 5 dk kadar dinlenmeye bırakın
Sonra hazırladığınız hamurlara yuvarlak şekil verin ve yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin
Hamurların üst orta kısmına parmağınızla az bastırın ve üzerlerine 1 adet fındık ya da fıstık veya benim yaptığım gibi kayısı çekirdekleri koyun
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 1520 dakika pişirin
Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine 2 dk bekledikten sonra daha önceden hazırlayıp ılıttığınız şerbeti dökün
Afiyet olsun
*125 gr tereyağ veya margarin
*2 su bardağı un
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 adet yumurta
*2025 adet fındık veya fıstık
Şerbeti İçin;
*2 bardak toz şeker
*3 su bardağı su
*12 adet limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
Tencereye 3 su bardağı suyu dökün
Suyun içine yuvarlak kesilmiş 1 dilim limonu (Yıkanmış olarak, kabuğu ile birlikte) ve 2 su bardağı şekeri koyun
Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın
Bir margarini derin bir kaba alın ve iyice yoğurun
İçine 2 su bardağı unu ekleyin ve yoğurmaya devam edin
Kabınıza 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 adet yumurtayı ilave edin ve iyice yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru 5 dk kadar dinlenmeye bırakın
Sonra hazırladığınız hamurlara yuvarlak şekil verin ve yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin
Hamurların üst orta kısmına parmağınızla az bastırın ve üzerlerine 1 adet fındık ya da fıstık veya benim yaptığım gibi kayısı çekirdekleri koyun
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 1520 dakika pişirin
Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine 2 dk bekledikten sonra daha önceden hazırlayıp ılıttığınız şerbeti dökün
Afiyet olsun