iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*3 Tane yumurta birinin sarısı üstüne sürmek için
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı irmik
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Limon
*Üzerine koymak için fındık
Şekerpare Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına un ,vanilya, kabartma tozu hariç diğer malzemeleri iyice karıştıralım Yavaş yavaş unu ilave edelim kulak memesi kıvamında hamur elde edelim Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım Yağlanmış tepsiye koyalım üzerine fındığı bastırarak koyalım yumurta sarısı sürelim 170 derece fırında Kızarana kadar pişirelim Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökelim soğuduğunda servise hazır Şerbetin hazırlanması şekeri ,suyu tencereye koyup ocağa alalım kaynamaya çıkınca 15 dk kaynatalım limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatalım
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*3 Tane yumurta birinin sarısı üstüne sürmek için
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı irmik
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Limon
*Üzerine koymak için fındık
Şekerpare Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına un ,vanilya, kabartma tozu hariç diğer malzemeleri iyice karıştıralım Yavaş yavaş unu ilave edelim kulak memesi kıvamında hamur elde edelim Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım Yağlanmış tepsiye koyalım üzerine fındığı bastırarak koyalım yumurta sarısı sürelim 170 derece fırında Kızarana kadar pişirelim Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökelim soğuduğunda servise hazır Şerbetin hazırlanması şekeri ,suyu tencereye koyup ocağa alalım kaynamaya çıkınca 15 dk kaynatalım limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatalım